GADGETS: Casetele audio ale vremurilor noastre

Ai rămas cu nostalgia casetelor audio? Le poți folosi și acum, chiar dacă nu mai ai dublu-casetofonul din școala generală :-)

Vă propun patru reîncarnări ale casetelor din copilărie: Kaseta.co, Delitape [aplicație mobilă], Cassette to iPod [gadget], Reloop Tape [player audio].

Kaseta e un site de playlist-uri muzicale cu o grafică inspirată din casetele muzicale cu mixuri pe care le derulam cu pixul… Există chiar și widget-uri pe care le poți pune pe blog!

Delitape nu e un site, e o aplicație de smartphone pentru iPhone, Android și Windows Phone. Aplicația este practic un player audio pentru telefonul mobil care transformă ecranul într-o față de acasetă audio.

Să trecem de la aplicații digitale la aparatură hardware: Cassette to iPod este un mic casetofon portabil care transformă muzica de pe bandă în fișiere MP3 pe care le mută pe un iPod sau iPhone. Conceptul este cool și aparatul devine folositor pentru cei care au păstrat casetele din copilărie. Sunetul muzicii pe micile benzi magnetice avea un anumit farmec pe care MP3-urile digitale nu îl mai pot reda acum.

Ultimul de pe lista noastră de azi: Reloop – un gadget cu care poți înregistra orice sursă, în mod special mixurile DJ-ilor de club. Din păcate va fi disponibil la vânzare abia în primăvara anului 2013. Dar ia uite ce frumos arată!

Via Evolver.fm