VIDEOCLIP: Maidanez Puya cu Posset

Noul videoclip Maidanez Puya feat Posset, Alex Velea și Mahia.

Orchestrația cred că e a lui Posset [tipul cu barbă de la refren] că numai el putea să compună ceva atât de ciudat. Puya e din nou foarte tare, pe orice gen de piesă l-ai pune, și pe rock-ul cu Iris, și pe dance-ul cu George Hora. Deci sună foarte bine și pe electronicul [drum&bass? brostep?] lui Posset!

Ca să nu mai zic că succesul lui a devenit internațional deși Puya cântă aproape exclusiv în limba română – vezi preluarea acestei macedonence.

Gata cu lauda pentru Puya, hai să vă zic câteva ceva și despre artistul care cântă la refren! Pe Posset îl știu de la Setilla, altă trăznaie ciudată a lui, mult mai necomercială decât acest “Maidanez” al lui Puya. Artistul din Cluj își caută în continuare stilul după mai mulți ani de experimente în underground. Vezi ce a mai produs Posset pe SoundCloud și Facebook. Află mai multe despre trecutul muzical al artistului în acest interviu de acum câțiva ani.

Maidanez Puya

Maidanez Puya sau Clubbing Puya?

În ultimii ani Puya începuse să cânte melodii mai comerciale, hituri de radio și de dans. Chiar se dusese spre club cu piesele “Sus pe bar (DJ Grass remix)” și “La muncă (feat. Boier Bibescu)”. Aveam impresia că vrea o curățire a imaginii, o trecere de la hip-hop la pop, de la băiețaș la vedetă comercială. Se pare însă că Puya nu vrea să-și uite originile muzicale, iar în 2012 a lansat câteva colaborări care sună mai mult ca La Familia [în cel mai bun sens] decât a George Hora. Deci artistului îi place mai mult în cartier, pe bicicletă, cu băieții lui decât în club.

Datorită ultimelor patru single-uri am redescoperit că Dragoș este Maidanez Puya, nu este Clubbing Puya. Personal sper să continue în această direcție iar colaborarea cu Posset mi se pare o gură de aer curat în muzica românească.

Cum vi se pare noul “Maidanez”?