ROMANIA: Alexandra Stan – Adevărul gol-golut despre viata ei

Acest articol despre Alexandra Stan a fost scris în 26 Noiembrie 2012. Incidentul de la Constanța s-a întâmplat pe 16 Iunie 2013 și m-a făcut să scriu alt articol: Alexandra Stan – dacă ai nevoie de ajutor suntem aici.
Alexandra Stan

Alexandra Stan – adevărul!

Văd că prietenii din copilărie și presa tabloidă au început să dezgroape lucruri din trecutul unuia dintre cei mai de succes artiști români în lume. Pentru că o cunosc pe Alexandra Stan de când avea 14 ani sunt gata să vă spun adevărul despre viața ei.

Înainte să aflați care este adevărul gol-goluț vreau să vă întreb câte ceva…

Înțeleg de ce sunteți curioși să aflați ce se află în spatele imaginii unui artist, a unei vedete. Există o curiozitate naturală să tragem cortina pentru a vedea ce se găsește în spate. Există o curiozitate firească de a afla mecanismele care se găsesc în spatele unui succes internațional. Înțeleg asta, și eu caut uneori informații despre o vedetă de afară.

Vreau însă să știu de ce vă bucurați să aflați că vedeta strălucitoare de azi era un copil urât în trecut? De ce vă place când aflați că diva apreciată de azi era o fată fără prieteni?

De ce sunteți bucuroși să aflați că artistul bogat era la început un om de la țară, fără posibilități financiare?

Aceste lucruri vă fac să vă simțiți mai bine, aflând că respectiva vedetă “este și el om ca și noi”?

În ochii mei aceste schimbări pe care le vedem la marile vedete sunt de aplaudat: un om a reușit să își depășească condiția și s-a ridicat datorită talentului, muncii și ambiției. În ochii voștri sunt motive să-l trageți în jos înapoi? Vreți să aflați că un artist de succes internațional are și el/ea defectele lui/ei, a fost și el/ea înșelat/ă și dezamăgit/ă, a fost și el/ea un om… normal? Și când aflați asta îl dați jos de pe piedestalul pe care era, în loc să-l apreciați și mai mult.

De ce vă bucurați să aflați că vedetele au fost și ele sărace, singure, rănite, înșelate, slabe la un moment dat? Pentru că astfel vă scuzați condiția voastră mediocră? Pentru că astfel găsiți motive să spargeți semințe în fața blocului în continuare și să comentați cu ură pe internet despre oricine și orice?

Dacă până și Alexandra Stan, care a fost artistul numărul 1 în Franța, Germania, Elveția și Anglia a fost o chelneriță la un bar… atunci să să mai ceri de la viață pentru tine? Așa te gândești?

Pentru că eu m-aș gândi invers: dacă Alexandra Stan a fost o fetiță dintr-o comună săracă și a reușit în câțiva ani să vândă milioane de single-uri atunci pot și eu! Atunci tu [oricine ai fi tu] nu mai ai nicio scuză să nu reușești în viață, acum că ai aflat adevărul gol-goluț din viața unei vedete.

Dar acest mod de a gândi te-ar speria, te-ar scoate din ignoranță și din starea de lene, te-ar pune la muncă. Și tu nu vrei asta. Tu vrei să crezi că până și vedetele internaționale sunt ca tine și din acest motiv te bucuri să citești mizeriile “descoperite” de tabloide.

Dar hai să-ți spun ceva: Alexandra Stan nu este ca tine.

A fost ca tine, probabil, la un moment dat. Acum ea este unul dintre puținele motive de mândrie ale României peste hotare. Și acesta este adevărul gol-goluț despre ea.