Beatbox beatboxing artist concert

VIDEO: Beatbox drum & bass genial

Beatbox: unii oameni sunt razna de talentați!

Beatboxingul este o formă de percuție vocală care în primul rând implică arta de a imita sunete ca bătaile tobelor, ritm, și sunete muzicale, folosind gurabuzelelimbavocea și altele. Mai implică și cântatul, imitația vocală a turntablismului (mixări de DJ), a trompetei, a coardelor, și a altor instrumente muzicale. Beatboxingul este conectat cu cultura hip hop, fiind numit al 5-lea element în cadrul acestui gen muzical, deși nu este limitat doar la hip-hop.

În România primul concert de beatbox a fost susținut de interpretul Rahzel la Cluj Napoca. Ervin Herskovics a castigat Campionatul de beatboxing din Satu Mare] în 2007.
În perioada 4-6 martie 2011 Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț organizează primul concurs național de beatbox, Beatbox Romanian Battle.

Prima competitie oficiala din Romania a avut loc pe 25 Noiembrie 2012 la Iasi : ROMANIAN BEATBOX BATTLE.[12]. Un eveniment realizat de asociatia S’ART in parteneriat cu BEATBOX BATTLE Germania. Membrii juriului au fost BEE LOW [Fondatorul BEATBOX BATTLE], SPRITE [Campionul NESCAFE 3in1 BULGARIA BEATBOX BATTLE 2012] si RED ONE [fondatorul comunitatii beatbox din BULGARIA]. Primul campion oficial al Romaniei la Beatbox este VLOOD [Vlad Rotaru], vice-campion COSMIN [Cosmin Agache] si locul 3 MCB [Sergiu Bejenaru].
(Despre beatboxing pe Wikipedia)

Mai multe filmulețe cu beatbox pe:
YouTube
Chill.com

Mai multe detalii despre această tehnică vocală în lucrarea “Characteristics of the beatboxing vocal style”

Beatbox beatboxing