Artisti celebri ABBA Grammy

MUSIC: TOP 15 artisti celebri care NU au câștigat niciun GRAMMY

Sunt sute de artisti celebri care au primit unul sau mai multe premii Grammy. Lista de câștigători ai premiilor Grammy este de altfel foarte lungă, iar în fiecare an apar categorii noi. Pe lângă artiști, la premiile Grammy concurează compozitori, textieri, ingineri de sunet și alți profesioniști din industria muzicală.

artisti celebri Grammy

Totuși iată o listă cu 15 artiști celebri care nu au primit niciodată un Grammy, cu toate că au avut nenumărate hituri, sute de concerte și milioane de fani!

artisti celebri Jim Morrison

15. The Doors
Trupa din anii ‘60 are încă milioane de fani, chiar dacă solistul Jim Morrison a murit de peste 40 de ani.
De ce ar fi meritat: Pentru influența pe care Jim Morrison a avut-o asupra muzicii rock.

14. Snoop Dogg
Un adevărat show-man, rapperul a fost lansat de fratele lui vitreg, celebrul Dr.Dre. De atunci Snoop a lansat 16 albume și numeroase hituri internaționale, a jucat în 15 filme la Hollywood și a prezentat emisiuni de divertisment. Chiar niciun premiul Grammy după 20 de ani de hituri?
De ce ar fi meritat: Un pimp adevărat are nevoie de niște statuete de aur.

13. Bjork
Ok, artista islandeză nu a avut multe hituri comerciale, dar este una dintre cele mai inovatoare și mai respectate cântărețe din toate timpurile. Cu doar trei hituri internaționale, artista a reușit să vândă peste 15 milioane de albume până în acest moment.
De ce ar fi meritat: Pentru vocea ei extraordinară, imaginea ei interesantă, muzica elitistă.

12. The Beach Boys
Trupa a făcut istorie în rock‘n‘roll, dar se pare că nu a fost de ajuns pentru a primi un premiu. ERATĂ: în 2013 au primit un premiu Grammy pentru Best Historical Album – un premiu mai mult onorific.

artisti celebri Bob Marley

11. Bob Marley
Mai trebuie să vă spun ceva despre Bob Marley? Unul dintre cei mai influenți artiști din toate timpurile, un adevărat lider al generației sale, un poet, un revoluționar.
De ce ar fi meritat: Pentru că a adus stilul reggae în muzica internațională.

10. Notorious B.I.G.
Unul dintre cei mai respectați rapperi din toate timpurile. La fel ca și 2Pac, cu care a avut un conflict care s-a încheiat cu moartea amândurora, artistul a rămas în panteonul black-music.

9. Run D.M.C.
Trupa hip-hop a adus rapul în topurile comerciale la începutul anilor ‘80 datorită colaborării cu Aerosmith pe melodia “Walk this way”.

8. Tiesto
Cel mai celebru DJ din lume, câștigător a numeroase premii și competiții mondiale. Probabil cel mai bogat artist din muzica electronică.
De ce ar fi meritat: Pentru promovarea stilului trance care a plecat din cluburile underground europene și a devenit influențat toată muzica pop americană din ultimii ani.

7. Guns n’ Roses
Pe bune? Niciun premiu pentru Axl Rose, Slash și gașca?

6. Public Enemy
E clar, rapul nu prea e preferat la Grammy… Deși Kanye West și Eminem au luat o grămadă de premii. Iar Jay-Z a luat 17 premii Grammy până acum!

Artisti celebri 2pac

5. Tupac Shakur
2Pac a lansat doar 5 albume în timpul vieții, dar este considerat cel mai bun MC din hip-hop și a vândut peste 75 de milioane de albume.
De ce ar fi meritat: Pentru generațiile de rapperi care s-au inspirat din muzica lui 2Pac.

4. Deep Purple
În aceeași categorie de artisti celebri cu Led Zeppelin, care de asemenea nu a primit [ca trupă] niciun Grammy.

3. Queen
Dacă nici Freddie Mercury și Queen nu au primit niciun Grammy… Trupa britanică a inovat în muzica rock și pop, și a devenit una dintre cele mai influente formații din toate timpurile.
De ce ar fi meritat: Măcar pentru “Bohemiam Rhapsody”

2. Depeche Mode
Trupa synth-pop din UK a scris istorie și încă lansează hituri. Anul acesta va reveni în România pentru a promova noul album, cel de-al treisprezecelea din istoria trupei.
De ce ar fi meritat: Pentru vocea lui Dave Gaham.

Artisti celebri ABBA Grammy

1. ABBA
Cel mai celebru proiect muzical suedez din toate timpurile, trupa s-a lansat câștigând concursul Eurovision din 1979 cu “Waterloo”. ABBA a lansat apoi 7 albume, toate ajungând number one în topurile europene.
De ce ar fi meritat: Pentru că a schimbat pentru totdeauna istoria muzicii de dans.

Inspirat de articolul din Digital Music News.

Vă las cu o colecție de 15 melodii cântate de artiștii de mai sus: