YouTube in Romania

VIDEO: YouTube România s-a lansat cu artiști și agenții de publicitate

Ieri, la Biblioteca Națională din București, cel mai mare site audio-video din lume s-a lansat oficial în România!

YouTube.ro este un pas important pentru industria online românească dar și pentru industria muzicală de la noi. Din luna Mai compozitorii, autorii, creatorii de conținut vor fi recompensați de Google [compania mamă a YouTube] pentru difuzările de pe site, în funcție de publicitatea vândută.

Majoritatea invitaților erau artiști de la cele mai importante case de producție și oameni din agențiile de publicitate. Motiv pentru care s-au și făcut două găști destul de diferite: cei care stăteau pe scaune pentru a urmări prezentările gazdelor și cei care dădeau interviuri și discutau. Cele două mulțimi s-au unit când s-au scos scaunele și au început recitalurile artistice susținute de Hahaha Production, Roton și Cat Music.

Iată un filmuleț prezentat de organizatori ieri la evenimentul de lansare:

Mi-a plăcut mult ideea de give-away [cadou pentru invitați]: o pereche de căști fără fir. Mi-a plăcut mult de tot mica orchestră simfonică de la începutul serii care a interpretat câteva refrene ale celor mai tari hituri românești, de la Smiley, Inna, Edward Maya, Alexandra Stan etc.

Ce nu a fost OK: Așa cum observa și Dan Pandrea, evenimentul a pus accent pe artiștii pop și dance la modă dar creatorii de conținut video pe care YouTube i-a lansat în România nu au fost deloc amintiți. Altă problemă: acustica holului Bibliotecii Naționale este TOTAL nepotrivită pentru concerte! A fost un haos când muzica a fost dată tare!

Acum, că s-a lansat oficial, sunt curios cu ce se va schimba modul în care interacționăm cu site-ul și ce evenimente [online&offline] va organiza YouTube în România.