Romanian Business Accelerator

OFFLINE: Start-Up România – proiect pentru 50000 de tineri antreprenori

Romanian Business Accelerator vă invită luni, 1 Iulie, ora 10:00 la SNSPA sala NATO pentru o conferință intitulată “Start-up România”.

Se vor discuta soluțiile practice pentru cele mai mari probleme ale tinerilor români (șomajul și perspectivele reduse) alături de Marian Dușan – fondatorul Romanian Business Accelerator.

Cine mai vine?

Daniel Daianu – Prim-vice ASF
Daniel Chiţoiu – Viceprim-ministru, Ministrul Finanțelor Publice
Varujan Vosganian – Ministrul Economiei
Liviu Voinea – Ministrul delegat pentru Buget

Romanian Business Accelerator

Scurtă descriere a proiectului:

„Start-up România” este un program care îşi propune să sprijine – cu idei, cu bani şi cu relaţii, să ofere mentoring şi să conecteze o generaţie de tineri antreprenori, astfel încât să creeze start-up-uri de succes.

Logica în care se desfăşoară proiectul este că statul român oferă câte 20,000 de euro pentru 6 luni tinerilor antreprenori pentru a îşi dezvolta ideile de afaceri.
Tinerii antreprenori vor intra într-un program intensiv de 6 luni care va presupune participarea la: sesiuni de mentoring cu oameni de afaceri autohtoni şi străini; evenimente în plan local: târguri de start-up-uri, prezentări în cadrul unor universităţi; întâlniri de dezvoltare şi testare a proiectelor lor (hackaton).

La finalul acestor 6 luni vor avea un proiect de start-up funcţional, o reţea/un network de cunoştinţe atât printre tineri ca ei, cât şi printre oameni de afaceri cu experienţă şi vor avea posibili investitori pentru proiectele lor.

Ce propunem este desfăşurarea unui program pilot cu 1.000 de tineri antreprenori români. Programul pilot se va desfăşura şi cu participarea unor oameni de afaceri şi experţi care au participat şi au pus pe picioare proiectele similare din Chile, Argentina sau Brazilia.

Mai multe detalii pe RoAccelerator.ro