Deezer Explore

ONLINE: Noul Deezer

Miercuri, Axel Dauchez [CEO Deezer] a ținut o conferință de presă de la sediul companiei din Londra. Conferința a fost transmisă în direct pe Internet iar eu am urmărit anunțurile pe care directorul francez le-a făcut vizavi de platforma de muzică online Deezer.

Site-ul vine cu două mari noutăți: Hear This și Explore.

Deezer Explore

Deezer Hear This

Hear This este noul mod în care muzica preferată este afișată pe pagina principală, cu accentul pe recomandările editorilor angajați pentru a alege tot ce e mai bun din cele peste 30 de milioane de melodii din biblioteca Deezer.

De asemenea apar recomandări din partea prietenilor din rețeaua Deezer. Axel spunea că peste 75% din muzica ascultată prin Deezer se face pe dispozitivele mobile ceea ce îi face să fie optimiști și chiar să se supranumească “Dropbox pentru muzică”. Având în vedere cele peste 180 de țări unde este disponibil Deezer [față de 12 țări în care poți folosi Spotify, de exemplu]

Deezer Hear This

Deezer Explore

Căutarea este și mai ușoară datorită filtrelor pe stiluri muzicale și regiuni geografice. Și, aș spune eu, datorită graficii mai aerisite, pe fundal alb care îmi amintește de SoundCloud și Google Plus [cum observa și Alin Pandaru].

Tot miercuri Deezer a anunțat și o primă aplicație pentru computere, deocamdată disponibilă doar pentru Mac OS X.

Compania franceză vrea să folosim aplicația lor ca player media, incorporând toată muzica de pe calculator care apoi să fie disponibilă pe toate dispozitivele [alte calculatoare, tablete, smartphone]. Asta sună bine dar vom vedea cum funcționează. Deja Google Music face acest lucru, într-o mișcare ce vrea să “curețe” pirateria muzicală monetizând chiar și melodiile pe care utilizatorul le-a luat gratuit… E adevărat că această opțiune Google Music nu este disponibil decât în Statele Unite, deocamdată, iar Deezer se laudă cu 180 de țări!!!

Vom vedea ce succes are Deezer cu aceste noutăți în lupta cu rivalul Spotify, cu competiția americană de la Google Music și Apple iTunes Radio. Am vorbit despre Google Play Music All Access aici.

Ca noutate pentru România: noul album R.O.A. îl poți asculta în premieră pe Deezer.

Via Deezer.com