Dragos Grozea

OFFLINE: Povestea fratelui meu, Dragoș

În toamna asta am fost invitați de ONG-ul Green Gate în campania “Trăiește sănătos, mănâncă inteligent”.

Am vizitat 20 de licee din Sectorul 1 unde s-a difuzat un documentar despre alimentație sănătoasă, junk-food, sport. După difuzarea filmulețului Dana și cu mine vorbeam câteva minute despre experiența noastră cu alimentația și despre viață echilibrată în general.

Înainte să înceapă prima discuție în licee Dana m-a întrebat despre ce voi vorbi. Eu nu eram pregătit cu ceva, știam că mă voi descurca la fața locului. Ea atunci m-a întrebat “Dar de ce nu le vorbești despre Dragoș, fratele tău?”

Mi s-a părut o idee bună, așa că la fiecare liceu am spus povestea fratelui meu cel mai mic, Dragoș. Cred că povestea lui este una care inspiră [ca dovadă că Dana și-a amintit de ea în acel moment] și vreau să v-o spun și vouă:

bagaj blog bar

Povestea fratelui meu, Dragoș:

Eu am doi frați mai mici, Horia și Dragoș. Ei sunt mult mai mici decât mine așa că atunci când au venit la facultate în București i-am luat la mine în apartament. Eu deja aveam succes, aveam concerte și emisiuni, îmi permiteam să îi țin. Așadar vorbesc cunoscând realitatea, trăind ani de zile în același apartament cu Dragoș.

Nu am venit aici la voi să vă vorbesc din cărți sau din filme. Nu sunt un specialist în nutriție. Am venit să vă spun câteva lucruri pe care le-am văzut și care m-au inspirat.

Dragoș a făcut sport de performanță când era foarte mic dar apoi s-a lăsat de sport și a început să se îngrașe. Până în liceu depășise 110 de kilograme! Vă dați seama, era gras, foarte gras! Avea probleme cu tenul, avea coșuri, avea probleme cu părul.

Sigur că nici fetele nu-l plăceau, deși era un băiat deștept, ambițios, cu simțul umorului. Dar acum, pe bune, nu prea se uită fetele la tine când ai 110 de kile!

Trăind în același apartament cu el vedeam că este nemulțumit de viața lui… Deși a făcut facultatea pe care a visat-o, a luat licență și apoi masterat, viața lui Dragoș nu era una fericită. El nu-și găsea locul. Nu-și găsea nici jobul pe care îl merita deși încercase în multe locuri.

Sigur… unii oameni supraponderali au o problemă de sănătate. Așa s-a gândit și Dragoș care s-a dus la doctori să afle dacă e bolnav.

Doctorii i-au spus că nu are nimic, e doar leneș. E comod! Mănâncă prostii, consumă alcool, are o viață sedentară. Mixul acesta îl face gras. Și nefericit.

balloons blog

De ce vă spun povestea lui Dragoș?

Pentru că am fost acolo când, într-o zi, fratele meu s-a hotărât că vrea să-și schimbe viața. Vrea să aibă o viață frumoasă. Vrea să fie slab. Și din acea zi a făcut totul pentru a slăbi.

A început să facă sport, să se intereseze și să citească despre nutriție, să fie atent la ce mănâncă.

În șase luni a slăbit 40 de kilograme!

Fără doctori, fără medicamente scumpe. Doar pentru că s-a hotărât că vrea să fie slab. Doar pentru că s-a hotărât că vrea o viață frumoasă. Dragoș a fost practic toată viața supraponderal și deodată era slab, atât de slab că nu-l mai recunoșteam!

Ș-a schimbat toate hainele! Până și pantofii îi erau mari, i-a schimbat și pe aceștia!

Deodată tenul lui s-a curățat și a scăpat de coșuri. S-a dovedit că nu avea nevoie de creme scumpe. Era nevoie doar să nu mai fie leneș și să nu mai mănânce prostii.

Au început și fetele să-l placă! Și cum să nu te placă fetele dacă ești slab, arăți bine și ai încredere în tine? Când pantalonii cad bine pe tine te simți bine de tot :-)

Dragos Grozea

Dar știți care este importanța acestei povești?

Eu nu cred că e o întâmplare… Peste doar câteva luni i-a venit o ofertă de job așa cum visa din totdeauna, acel job pentru care se pregătea de când a intrat la facultate.

Manager de Risc la ING, în Olanda.

Paranteză: ING este unul dintre cele mai mari grupuri financiar-bancar din lume.

Dragoș este un exemplu pentru mine, pentru familia lui, pentru prietenii lui și pentru prietenii noștri. Este un exemplu de lângă mine, nu din cărți sau din filmele americane!

Este exemplul că trebuie doar să te hotărăști să ai o viață bună și viața bună va veni la tine!

Este un exemplu că alimentația echilibrată îți poate aduce nu doar o siluetă frumoasă, ci și un job visat, o carieră frumoasă și succes în viața personală.

În acest moment Dragoș este tot la Haga, în Olanda. Face sport zilnic, are o alimentație echilibrată și o viață frumoasă. Câștigă mai mulți bani decât mine și e și mai slab  :-)

La final vă rog să vă gândiți la povestea lui Dragoș și să țineți minte că viața voastră va fi frumoasă din momentul în care vă veți hotărî că vreți o viață frumoasă. Nimic mai simplu. 

Și ai o viață frumoasă atunci când ai o alimentație echilibrată și nu bei alcool în exces.

Vă mulțumesc pentru atenție!