Babymetal black

MUSIC: Babymetal – Metal japonez interpretat de fetite de 14 ani

Când am descoperit trupa Babymetal pe YouTube mi-a stat mintea în loc… Pregătește-te să vezi ce nu ai mai văzut și să auzi ceva incredibil de oximoronic! Dar extraordinar de bine mixat, produs, interpretat. Pachet complet cum rar găsești chiar și în muzica metal americană.

Babymetal logo

Nu știu cum să te pregătesc pentru experiența multimedia la care te supun în minutele următoare :-)

Ești pregătit să vezi ceva extraordinar? Dă play la videoclipul de mai jos unde fetele cântă despre o vulpe:

Trupa Babymetal din Japonia este formată din trei fetițe de 16, respectiv 14 ani. La început trupa a fost un sub-grup desprins dintr-un grup J-Pop mai mare – Sakura Gakuin, dar producătorul a observat că trupa prinde din ce în ce mai mult și le-a “desprins” din grupul-mamă. Niciuna dintre cele trei fete din trupă nu știau ce înseamnă Metal înainte de a forma acest grup. Nici nu e greu de înțeles acest lucru, având în vedere că aveau 11-12 ani când au început să cânte această muzică.

Albumul de debut “Babymetal” a fost lansat acum câteva zile, conține 13 melodii și 5 videoclipuri din concertele live.

Dans sincron pe un ritm de metal rock, cine s-ar fi gândit? Iată că japonezii s-au gândit! Și în loc de Evanescence, Nightwish sau Arch Enemy le auziți pe aceste fetițe îmbrăcate în fustițe roșii [care aveau 12-13 ani la înregistrarea unora dintre melodiile de pe albumul lansat acum].

Dar de sincronul lor ce spui? Dar de scenografie și costume? Dar de machiaj?

Nu voi mai putea asculta niciodată Metal Rock fără să mă gândesc la Babymetal și dansul lor sincron realizat cu zâmbetele largi!

Babymetal
Oare fetițele acestea au succes cu stilul Metal? Hai să urmărim o filmare dintr-un concert live, să vedem zeci de mii de fani cu sar și cântă în cor “Give me chocolate” [Dă-mi ciocolată]

Babymetal Live 2013

O altă melodie tare de tot, filmarea din concert aici. Urmăriți dansul sincron, solourile de chitară dar și vocea solistei! Iar peste toate, urmăriți reacția publicului!!

Dincolo de antiteza dintre muzica pe care o interpretează și felul în care arată, trebuie să ridic pălăria în fața muzicii pe care o aud!

Producția muzicală a acestor melodii [armoniile, structura, solo-urile de chitară, sound-ul, mixajul, efectele] este de cea mai înaltă calitate. Ana zice deseori că nu iubesc muzica rock românească… Dacă ar suna măcar la jumătate din nivelul acesta de calitate aș respecta și eu rockerii români. Dar când trei fetițe de 14-16 ani sună mult mai bine decât 90% din muzica rock “matură” de la noi, ce pot eu spune despre nivelul rock-ului din România?

Mai multe detalii pe site-ul lor oficial [negru de asemenea]: www.babymetal.jp

Recunoaște că te-am surprins! Mă apuc de Japoneză ca să înțeleg muzica din ce în ce mai bună care vine din zona aceea!

Și o întrebare la final: Care e trupa ta preferată de Metal de azi? :-)

Foto: Last.FM