Sasha Grozea - ziua 3

ONLINE: Ioana Grozea – interviu pentru Academia Heidi

Vă invit să citiți un interviu realizat de Academia Heidi cu Ioana Grozea, fata pe care o iubesc eu.

Personal abia aștept ca Heidi să vină și în București, că am auzit numai lucruri frumoase despre ei. Bine, mai au timp câțiva ani până crește un pic Sasha, dar sper să se grăbească :-)

Ioana Grozea interviu Academia Heidi

Interviu Ioana Grozea

Academia Heidi: Care crezi tu că e rolul părintelui în viaţa copilului şi cum ţi se pare că e acesta privit şi asumat în societatea noastră?
Ioana Grozea: Părinţii au rolul de a crea “rădăcina” copilului. Dacă rădăcina este puternică, copilul va avea o bază solidă de la care să crească în continuare ca viitor adult. Părintele este responsabil pentru principiile, aspiraţiile, atitudinea şi modelul de comportament care îşi va pune amprenta asupra dezvoltării copilului.

Academia Heidi: Ştim că ai fost la evenimente de parenting. De ce ai simţit nevoia să faci asta? Nu crezi că “a fi părinte” vine de la sine?
Ioana Grozea: Cred că a fi părinte vine de la sine până la un punct, de unde, ca să devii mai bun, trebuie să te documentezi, să studiezi. Sunt o fire deschisă, curioasă şi simt nevoia să acumulez cât mai multe informaţii despre lucrurile care mă interesează, mai ales despre creşterea copilului. Majoritatea cărţilor despre parenting pe care le-am citit mi-au confirmat principiile în care credeam. Un exemplu este cartea “Parenting necondiţionat” a lui Alfie Kohn care vorbeşte despre creşterea şi educarea conştientă a copilului.

Citește articolul complet cu Ioana Grozea aici.