Mobifest 2015

MOBILE: Studiu MobiFest despre utilizarea smartphone-urilor în România

Ieri, la Mobifest, Unlock Research a prezentat un nou studiu despre utilizarea smartphone-urilor în România, cu un focus asupra folosirii aplicatiilor, rețelelor sociale și a serviciilor de messaging.

● Din ce în ce mai multe brand-uri au înțeles importanța integrării componentei de mobile în promovarea business-ului.
● Cele mai utilizate mărci de smartphone comparativ cu anii anteriori: Samsung, iPhone, HTC și Sony.
● 32% din români descarcă aplicații de pe smartphone o dată la trei samptamani, 20% o dată pe luna, iar 27% o dată pe an, arătând ca aceștia devin din ce în ce mai selectivi cu aplicatțile pe care le utilizează.
● Cele mai utilizate aplicații sunt: rețelele de socializare 62%, instant messaging 48%, e-mail 35%
● Aplicații specifice fiecarei generații (Yahoo Messenger pentru X și Instagram pentru Y), însă în general rata de cunoastere și încercare a acestora este similară între generații.

Iată că Yahoo! email și messenger încă sunt populare în România! Vă amintiți că acum 5-6 ani peste 90% din posesorii de calculatoare legate la internet din țara noastră foloseau zilnic Yahoo!Messenger? Lucrurile s-au schimbat, dar nu foarte mult :-) Acum majoritatea folosesc Facebook Messenger iar tinerii [din generația Y] sunt pe Instagram – un trend care se simte de un an încoace. PS: Instagram fiind o aplicație care este de asemenea deținută de Facebook.

Iată prezentarea de la Mobifest 2015: