LDIT Crowdfunding 2015

MOBILE: Let’s Do It Romania face crowdfunding pentru aplicatia mobilă

Am fost admiratorul și susținătorul mișcării ”Let’s Do It, Romania!” încă de la început, acum 5 ani. Acești tineri nu au încetat să mă surprindă cu determinarea lor, cu ambiția și cu altruismul lor. Săptămâna trecută LDIR a pornit o campanie de crowdfunding prin care vrea să adune banii necesari pentru o aplicație mobilă care va schimba fața acesti țări. La propriu!

Ideea lor este simplă dar genială: o aplicație mobilă prin care oricine poate anunța un deșeu și/sau o zonă murdară, fie că este în afara orașelor [acolo unde LDIR a făcut minuni în ultimii ani], fie chiar în oraș. Aplicația folosește poziționare GPS a smartphone-ului tău și transmite aceste date autorităților. Cum face asta? Aplicația genereaza prin intermediul unui formular o sesizare oficială către autoritățile responsabile de curățarea ei. Conform legislației din România, autoritățile au obligația de a reveni cu un răspuns la fiecare sesizare în maximum 30 de zile. Cât de tare este asta? Așa poți deveni și tu voluntar ”Let’s Do It, Romania!” cu un efort minim!

Mai mult decât atât: sesizarea ta va rămâne în istoricul aplicației și vei primi notificări atunci când se vor face acțiuni pentru colectarea acelor deșeuri ilegale. Așadar vei vedea rezultatele micului tău efort! Putem face curățenie PE BUNE în toată țara, doar cu un click!

Eu vă invită să donați orice sumă, oricât de mică în pagina proiectului crowdfunding de pe Indiegogo de aici.

Evenimentul Facebook îl găsiți aici.

Iată câteva cuvinte venite chiar de la asociație:

Ce este “Let`s Do It!” Mobile App:

Aplicatia noastra de mobil te ajuta sa marchezi pe harta oricand, orice deseu intalnit in oras sau in natura. In campaniile “Let’s Do It, Romania” din ultimii 5 ani sute de oameni au facut eforturi personale pentru a cauta si gasi aceste gunoaie, fiindca nu exista o harta concreta a lor. Dezvoltand aplicatia, oricine va contribui in timp real la asamblarea unei Harti a Deseurilor cu fiecare click. Poti fi voluntar cu un smartphone si o conexiune wi-fi sau de internet mobil. Vrem sa facem voluntariat mai repede, mai usor, cu un simplu smartphone si sa curatam Romania, treptat, in fiecare zi. Un singur click chiar poate schimba lumea!

De ce avem nevoie de “Let`s Do It!” Mobile App:

Pe scurt, curatarea deseurilor implica momentan doua obstacole:
1. Deseurile sunt raspandite ilegal pe teritoriul tarii si nu avem o harta completa a lor pentru a le curata.
2. Nu exista o procedura usoara pentru tine, ca cetatean, sa raportezi autoritatilor gunoaiele ilegale descoperite.

Cum functioneaza “Let`s Do It!” Mobile App?

1. In momentul in care gasesti o zona afectata de reziduuri, introduci detaliile ei in aplicatie (poza, componenta, marime, coordinate GPS) simplu si usor.
2. Aplicatia genereaza prin intermediul unui formular o sesizare oficiala catre autoritatile responsabile de curatarea ei. Conform legislatiei din Romania, autoritatile au obligatia de a reveni cu un raspuns la fiecare sesizare in maximum 30 de zile.
3. Sesizarea ramane in istoricul aplicatiei tale si vei primi actualizari constant pana la solutionarea problemei semnalizate.

E un moment bun să îi ajutăm și noi pe ei, să punem cu toții umărul, alături de LDIR la curățarea României! Un fel de ”Help me to help you” care stă la baza oricărei campanii de crowdfunding, dar, și mai important, la baza filosofiei ”Let’s do it, Romania!”.