Barack Obama

ONLINE: Articole pe care vi le recomand – 29 iunie 2015

O listă un pic mai lungă decât cea de săptămâna trecută, semn că am avut mai mult timp liber? Sau că a fost o săptămână mai plină de evenimente interesante! Citiți cu parcimonie:

Articole românești

Petrișor ne atrage atenția asupra unei acțiuni care apelează atât la melancolia unei generații cât și la patriotismul nostru, al tuturor: Apartamentul lui Seinfeld recreat, Andreea Diaconu în rolul lui Elaine.

Radu vorbește despre materia Sport din școlile românești: Cum trebuie urgent modificat sportul în școli

Victor dă o veste bună pentru societatea civilă românească: ONG-urile din România se pot promova gratuit prin Google Ads.

Zicu zice că bărbile colorate cheamă sfârșitul lumii pe care îl merităm: Poate că nu merităm să mai existăm pe această planetă.

Dragoș anunță că putem urmări pe site-ul oficial ICEEfest toate filmările din anii trecuți și că, în câteva zile vor apărea și prezentările de anul acesta: Prezentările ICEEfest 2015.

Dinu s-a apucat serios de scris pe blogul lui dedicat drepturilor de autor, primul articol din serie se ocupă de Organismele de Gestiune Colectivă.

Andrei a scos din arhivă un articol de anul trecut care mi-a plăcut mult de tot. Atât de mult încât pare a fi scris de mine: Tinerii nu sunt tâmpiți, noi am îmbătrânit!

Articole din presa internațională

Crowd Journalism trece în revistă, pe Medium, cele mai de succes campanii crowdfunding din jurnalismul internațional. Interesant de aflat care sunt elementele comune ale mai multor campanii de strângeri de fonduri, din țări diferite: Ce au în comun cele mai tari campanii crowdfunding din presă?

New Yorker publică un articol extins despre istoria pirateriei muzicii, de la fabricile de CD-uri până la torente: Omul care a stricat industria muzicală internațională.

NY Times are o serie săptămânală de articole dedicate cărților și scriitorilor, în care doi scriitori răspund la o întrebare de interes. Săptămâna asta întrebarea este Îi pasă unui artist adevărat ce cred cititorii lui?

Washington Post remarcă o săptămână fastă pentru președintele Barack Obama: Cu bune și cu rele, aceasta este săptămâna cea mai frumoasă din cele două mandate.