VLOG: Despre competiția reală din muzica românească

Mulți artiști români se plâng de competiție: ”Sunt prea mulți artiști care nu au voce, care nu au niciun mesaj în muzica lor”

Casele de discuri se plâng de competiție: ”Apar label-uri zilnic, piața e aglomerată”

Compozitorii se plâng de competiție: ”Lucrez 6 luni la un track ca să sune perfect, dar se lansează 100.000 de piese noi săptămânal”

PR-ii și blogurile se plâng de competiție: ”E pur și simplu prea multă muzică nouă, nu avem timp să le promovăm”

Radiourile se plâng de asemenea: ”Nu putem schimba playlistele care merg deși primim zilnic zeci de melodii bune”

Credeți că e competiție în industria muzicală românească? NU E. NU E chiar deloc!

Competiția reală a fiecărui artist este pentru ATENȚIA FANILOR.

Vrei să știi cu cine se bat Subcarpați, sau Carla’s Dreams, sau Nicole Cherry, DOC sau Smiley? Ei se bat cu Facebook-ul. În medie, fanii stau peste 2 ore pe zi pe Facebook. Ei se bat cu Messenger-ul. Sunt peste 1 miliard de conturi pe plan mondial. Cu Whatsapp-ul. Sunt și acolo peste 1 miliard de oameni.

Ei se bat cu vloggerii, care crează conținut informativ sau amuzant care consumă 30-40 de minute pe zi  din atenția fanilor.

Artiștii se bat de asemenea cu Pokemon GO, aplicația celebră care a scos milioane de oameni din casă. Se bat cu filmele tari care apar la cinema, pe Netflix sau pe torente. Se bat cu jocurile pe care fanii le joacă sau, mai nou, le urmăresc pe Twitch.tv Se bat chiar și cu prietenii fanilor, care transmit zilnic milioane de ore de filmări pe Snapchat, Periscope și Musical.ly

Artiștii se bat pentru atenția fanilor.  Iar fanii au din ce în ce mai multe distracții, mai multe surse de divertisment.

Foto: Shutterstock