Acest Summer Well a fost primul festival în patru

Acum un an spuneam aici pe blog, după ce mă întorceam de la Summer Well: ”Am nevoie, din când în când, de asemenea întâmplări frumoase în viața mea. Momente în care să îmi reîncarc bateria și să spun și eu, așa cum am văzut pe Internet: faith in humanity restored.”

Am fost surprins să descopăr că și alții au simțit acest festival ca pe o fereastră spre o Românie pe care ne-o dorim, dar pe care rareori o trăim. O dovadă că, în contexte genial construite, românii pot fi calmi, zâmbitori, răbdători, calzi.

Summer Well 2016 a fost primul festival la care am mers în noua formulă Grozea de patru. Poate e singurul festival [”ca o vacanță”] care ne permite această formulă, cu un copil de 3 ani și un bebeluș mic.

 

Doi plus doi la Summer Well. #summerwellfestival #concert

A photo posted by Florin Grozea (@floringrozea) on

Ziceam că românii pot fi calmi și zâmbitori, în pădurea de pe domeniul Știrbey, în anno domini douămiișaisprezece. Privind comentariile de zi de zi de pe Facebook ai zice că am uitat cu toții să avem răbdare și să ascultăm alte păreri, alte opinii, alți oameni… Dar Summer Well nu e ca pe Facebook, Summer Well este Instagram-ul festivalurilor – plin de puștani cool, cu haine colorate și curajoase, cu fețe luminoase, citate hippy și muzică indie.

Revin, ziceam că românii zâmbesc aici la SW…

Am stat la coadă la mâncare și oamenii mi-au zâmbit, mai mult de jumătate de oră, cât a durat gătitul unui burger delicios [nu-mi mai amintesc de unde l-am cumpărat, că fugeam după Sasha care explora zona de Food Court]. Am dărâmat pahare și oamenii le-au ridicat pentru mine, îngăduitori. Am cerut înghețată de căpșuni și vânzătorul ne-a dat înghețată de banane ”că asta nu are colorant, e mai bună pentru copii”.

La cortul Orange fetele înalte care aveau grijă de roboți au avut grijă și de mine, tată rămas pentru un timp cu doi copii mici. La zona Orange Junior nu i-am prins pe Millidge și Doig [cred că au mers și ei să-i vadă pe Years & Years], dar am auzit niște discuții de părinți care mi-au plăcut, pe marginea locului de joacă.

Oare festivalul acesta atrage un anumit tip de oameni? Mi-e greu să cred, că am văzut adolescenți cu ghete înalte, tineri îndrăgostiți cu ochelari de soare colorați, rockeri cu tatuaje fioroase, părinți cu copii mici, cupluri mature…

Oare festivalul acesta de la umbra pădurii scoate ce e mai ”light” din noi?

Oare putem exporta șezlongurile gigantice în parcurile și parcările din București? Ar avea același efect magic asupra noastră?

Fotoliu enorm, la #summerwell

A photo posted by Florin Grozea (@floringrozea) on

Oare putem aduce mașinuțele cu street food în intersecțiile cenușii din Capitală? Ne-ar salva de la grabă?

 

Festival. #summerwell #summerwellfestival

A photo posted by Florin Grozea (@floringrozea) on

Oare dacă am pune primari pe tipii care au gândit tot acest mini-univers în pădure, orașele noastre ne-ar inspira la fel de mult?

La Concertee sau la film? #summerwellfestival #ORANGE

A photo posted by Florin Grozea (@floringrozea) on

 

Am fost aproape sau în interiorul multor evenimente care implică muzică, scene, mâncare, lumini, activări, sponsori și știu că este un efort EXTRA-ordinar să faci să-ți iasă totul perfect. Dar e un efort și mai mare, un talent și mai subtil să aduni ACEA muzică, ACELE brand-uri, ACELE scenografii care să funcționeze împreună și să INSPIRE. Să fie aerisit, dar și plin de atracții; să fie accesibil tuturor, dar și eclectic; să fie puternic, dar și relaxat.

Pentru că asta a reușit ORANGE la Summer Well: a adunat niște energii care pur și simplu au inspirat oamenii.

Se vedea pe fețele lor starea de inspirație, nu e nicio metaforă în afirmația mea de mai sus. Iar cei care au fost acolo înțeleg ce vreau să spun. Cei care nu au fost, le doresc să vină la anul, să stăm pe iarbă și să descoperim ce e mai light în noi.