Voltaj – de X ori mai tare

Din afară nu știu cum se vede, dar din interiorul industriei muzicale Voltaj a fost mereu un etalon. Pentru noi, artiști și compozitori, trupa Voltaj a fost mereu un exemplu de perfecționism, originalitate, profesionalism.

Fiecare album nou Voltaj este ascultat cu atenție și studiat de artiștii români, curioși să vadă cu ce ”fițe” de sound au mai venit Călin & Co, cu ce texte ingenioase, cu ce concepte de videoclipuri.

În toamna asta Voltaj a lansat cel de-al zecelea album din carieră intitulat ”X”. Îl puteți cumpăra de pe iTunes și îl puteți asculta pe Deezer sau pe Zonga.

Eu am două preferințe :-) pe acest album: ”A XII-a” și ”Anotimpuri”.  Îmi plac mult și piesele mai vechi precum ”Din toată inima” și ”De la capăt”. Dar vă las pe voi să ascultați albumul, pentru că aveți surprize de descoperit.

Ca de obicei, albumul a venit și cu un turneu național [X-Tour] care a fost cel mai mare [singurul?] turneu în aer liber de anul acesta din muzica românească! Trupa a ajuns în 15 orașe și puteți vedea imagini în filmările de la finalul acestui articol, ca să simțiți măcar un pic din experiența live oferită.

Cel mai spectaculos concert a fost cel de la București, desigur! Datele tehnice sunt impresionante, Voltaj reușind încă o dată să impresioneze cu un show live în forță:

Suprafata scena: 344 m
Deschidere scena: 30 m
Incinte acustice: 76
Lumini inteligente :223
Strobo: 58
Blindere: 77
Metraj schela: 156+246+138
Metraj lanturi: 880 m
Cabluri electrice: 1300 m
Cabluri de semnal: 1900 m
Greutate echipament: 9 tone

Dincolo de cifrele de mai sus, am descoperit în Sala Polivalentă un public incredibil de divers ca vârste: foarte mulți oameni maturi (25-45 ani) dar și mulți adolescenți și copii. Am fost surprins să văd copii de 12-15 ani care cântau vers cu vers piese care erau compuse înainte ca ei să se fi născut! Mesajele și energia trupei sunt binevenite la orice vârstă!

Am avut oportunitatea să lucrez din nou cu Voltaj pentru promovarea online a acestui turneu.

Așa că puteți vedea mai jos un serial de vloguri realizate de Pandutzu [jurnalist, blogger, vlogger] care a fost alături de trupă și a surprins pentru voi cele mai interesante momente din spatele scenei, de pe drum, de la pregătiri și repetiții:

Foto: IConcert.ro