Secretele din spatele workshop-ului Secretele Industriei 4

Emoțiile, problemele și bucuria din perioada de organizare a celui de-al patrulea eveniment din seria Secretele Industriei.

Citește primele două articole aici: Secretele Industriei 1 și Secretele Industriei 2.

Spre deosebire de primele ediții, la această ediție nr.4 am fost găzduiți de Impact Hub, în Piața Unirii. De asemenea am schimbat și ziua săptămânii, de marți seară ne-am mutat sâmbătă dimineață. Am ales weekend-ul pentru că am avut multe cereri de la participanți și pentru a avea mai mult timp să ne ”întindem la povești”.

Tema acestui eveniment Secretele Industriei a fost marketing-ul online prin conținut video și monetizarea video pentru artiști, DJ, compozitori, bloggeri și vloggeri.

Presa internațională și liderii din mediul online spun că anul 2017 va fi anul în care conținutul video va deveni main-stream cu adevărat. Dacă în 2016 am văzut o explozie a vloggerilor și a transmisiilor live video, anul acesta vom trece la următorul nivel în această nișă: monetizarea conținutului video.

Fie că ești artist interpret sau DJ, fie că ești manager sau PR, fie că produci vloguri și videoclipuri sau că vrei să te apuci de produs, anul acesta este anul în care vei putea face bani!

Am vrut să invit pentru panel-ul de la final profesioniști relevanți pentru această temă [content marketing / conținut video] și am avut bucuria să îmi accepte invitația patru oameni importanți din această nișă:

  • Raisa Zarvă (Google România)
  • Simona Stoica (PR&Marketing Lenovo)
  • Bianca Adam (#1 vlogger feminin în România)
  • Mikey Hash (#1 vlogger în România)

Mulți dintre participanți mi-au spus că aceasta a fost cea mai puternică parte a evenimentului, mai ales pentru că cei patru invitați nu apar aproape niciodată la conferințe și/sau workshop-uri.

De asemenea, faptul că am avut profesioniști din direcții diferite [creare de conținut video, companie tech, brand] a făcut discuția interesantă și aprinsă – practic cei patru sunt poziționați în ”tabere” diferite, cu scopuri și strategii diferite, uneori în competiție, alteori în parteneriat.

Personal, m-am simțit foarte bine cu această temă! Lucrez zilnic la agenție cu vloggeri și artiști, facem campanii online care conțin în majoritatea lor conținut video. Urmăresc domeniul, citesc mult despre această nișă a marketing, pun în aplicare, am rezultate și statistici.

L-am rugat pe Pandutzu să ia câteva testimoniale celor de la workshop, îi mulțumesc lui și celor care au fost de acord să spună câteva cuvinte despre experiența lor din 11 februarie 2017: