La Familia – revenire după 20 de ani de la debut

E greu de tot să readuci un brand muzical după 20 de ani, mai ales dacă acum două decenii a avut mare succes și fanii raportează totul la acel succes.

E greu și pentru că vremurile s-au schimbat, sound-ul din nișa ta a evoluat, gusturile au evoluat, dar și artiștul au crescut și nu mai sunt adolescenții fresh de la început.

Dar La Familia a reușit cu acest come-back, după părerea mea: muzica lor nouă sună a Șișu & Puya cu care am crescut, dar versurile lor s-au conectat la vremurile în care trăim și la cine sunt ei ACUM.

Pentru Puya, acest album La Familia este de fapt al treilea pas important din cariera lui – el fiind unul dintre artiștii hip-hop care a reușit să se redefinească în 2009-2010 (îți amintești seria de single-uri cu George Hora și Kamelia Hora care a rupt radiourile?). De la Sălăjan la pop, acum din nou bagabonțeală, Puya este unul dintre puținii artiști care și-au păstrat ”street credibility” după ce au avut hituri comerciale pe radio (alături de BUG Mafia, Doc, Grasu XXL și… cam atât?)

Mie îmi place acest single ”FAK” și cred că reușește imposibilul: să fie old-school și modern în același timp, să fie La Familia din 1997 (albumul ”Băieți de cartier”) dar și Puya & Sișu din 2017, părinți de copii și veterani.

Videoclip La Familia ”FAK”