Săniuța fuge, nimeni n-o ajunge

Zăpada i-a prins nepregătiți pe bucureșteni și pe autorități. O frază pe care o tot aud, aproape în fiecare an, pe la știri.

Eu nu am fost surprins că ninge iarna.

Nu îmi mai permit asta, cel puțin de când am copii. Viața și siguranța lor e prea importantă pentru mine.

Mă apucă groaza când mă gândesc că nu exista obligativitatea legală să îți pui anvelope de iarnă în anii ’80, când eram eu copil și călătoream cu Dacia tatălui meu. Familia mea nu a avut niciodată accidente pe timp de iarnă, dar mă gândesc cum te simțeai când conduceai o mașină cu anvelope subțiri și alunecoase.

Motiv pentru care în fiecare noiembrie din an schimb anvelopele de la mașinile din familie. E și un reminder de a verifica alte lucruri, la service-ul de roți. Că măcar o dată pe an mă duc să le verific.

Și le verific măcar o dată pe an, pentru că am văzut prea multe săniuțe pe drumurile din România.

Când? În ultimii 25 de ani de bătut țara. Unde? Pe absolut toate drumurile românești. Ce-i drept, de obicei fiind co-pilot :)

Multă lume vorbește că e o investiție la care ești obligat de către Stat și bla bla bla… Dar sincer, decât să merg cu o mașină cu anvelope tocite de vară [pentru că se tocesc, cu timpul, mai ales dacă nu le mai schimbi între sezoane] mai bine o iau pe jos prin nămeți. Risc să alunec și să cad, dar măcar cad de la viteza de 5-6 km/oră :)

Iarna asta eu am luat Davanti, o marcă de care nu auzisem. Dar pentru că trebuia urgent să găsesc soluții și am două autoturisme de ”încălțat” [deh, fițe de Corbeanca], m-am bazat pe recenziile bune pe care le-am citit pe internet și pe recomandarea ”omului meu” de la service și am ieșit foarte bine cu factura finală. Chiar foarte bine!

După 3 luni de mers câte 1500-1800 km pe lună, permiteți-mi să vă raportez zero incidente în traficul bucureștean! Ceea ce vă doresc și vouă!

Asadar, dacă ÎNCĂ nu ți-ai cumparat anvelope de iarnă, mai poți face asta – e o investiție în viitor! Iar pe anvelope.ro găsești cam tot ce-ai nevoie, indiferent de buget.

Foto via Shutterstock.