Armin și România

Armin van Buuren este în acest moment unul dintre cei mai iubiți artiști în România.

O surpriză pentru mulți, având în vedere stilul relativ nișat de muzică pe care îl produce și mixează. Nu e pe radiourile comerciale, nu e pop, nu e latino. E trance! Un stil de muzică electronică care a fost aproape mereu în ”umbra” altor stiluri muzicale contemporane.

Totuși, Armin este iubit în România.

Dar nu e o iubire născută din videoclipuri “de imagine” sau hituri des difuzate la radiourile comerciale [nu ar fi nimic greșit în asta, by the way].

Asta este o iubire născută din efortul lui constant și proactiv de a oferi o experiență deosebită la fiecare eveniment al lui. Este o iubire muncită. Artistul face “over deliver”, cum îmi place mie să spun, iar asta se întoarce la el însutit.

Am găsit acest articol pe CariereOnline.ro care pleacă de la set-ul lui Armin de la Untold 2018 și trage niște concluzii pentru orice carieră, nu doar cea muzicală:

Fiecare dintre noi poate învăţa ceva de la Armin van Buuren. Atunci când depui eforturi suplimentare, din motivele corecte (respect pentru fani și pasiune pentru ce faci, în cazul DJ-ului), poţi crea relaţii pe termen lung, foarte benefice în carieră. Chiar dacă nu culegi roadele acum, cu siguranţă recolta va fi mai bogată în viitor.

Ooh, nici nu vreau să vă povestesc de câte ori mi-au spus artiști români (de succes vremelnic) că “trebuie să stai pe scenă cât mai puțin”, pentru a nu-i “învața pe oameni cu prea multe piese”, sau pentru a nu “obișnui organizatorii cu prea mult, la aceeași bani”. Ce mici mi se păreau acei artiști români atunci, ce normal ? mi se pare acum un Armin de 7 ore, îmbrățișând publicul, la răsăritul soarelui.

Nu mai am concerte, dar dacă mi-e dor de ceva din perioada Hi-Q este acel moment când vedeam privirile fericite ale oamenilor din public. Uitați-vă la privirile celor din filmarea de mai jos și veți înțelege.

Foto: Pandutzu.com

Bonus: un scurt interviu cu Armin realizat de Alin Pandaru la Untold 2018, merită văzut [de la minutul 8:20]: