Tubecon în România – 21 septembrie 2019, la Romexpo

Tubecon e cel mai mare festival european dedicat vloggerilor și creatorilor de conținut și… vine pentru prima dată în România pe 21 septembrie! ???

România este prima țară din Europa Centrală și de Est unde se va ține festivalul. Până în acest moment, Tubecon a fost lansat în 10 țări europene, adunând peste 100.000 de fani.

Tubecon România, bine ai venit!

Tubecon România se va desfăsura pe trei mari scene dedicate divertismentului (într-un show de peste 10 ore de muzică, challenges, prezentări de modă și comedie), gamingului (unde jucători renumiți vor participa la sesiuni demo și concursuri) și fashion-beauty (un periplu prin moda, frumusețe, produse și tehnici de make-up, toate exemplificate de profesioniști și de cele mai urmărite vedete online din domeniu).

Licența Tubecon pentru România e deținută de antreprenorul Dragoș Stanca – cunoscut și ca fondator al iCEE.fest – Interactive Central and Eastern Europe Festival.

Din echipa de start mai fac parte nume cunoscute în industrie, precum Mihai-Alexandru Hash – aka Mikey Hash – , ambasador Tubecon pentru România. Relația cu creatorii și influencerii va fi coordonata de Florin Grozea, fondatorul agenției Hit Yourself. ?

Personal așteptam de câțiva ani ca nișa aceasta de vlogging / Influenceri să devină main-stream pentru ca TOATĂ lumea (presă, agenții, publicul larg) să vadă ce creatori au apărut datorită YouTube-ului, și în general datorită rețelelor sociale.

Acum doi ani am organizat primul eveniment cu bilete, al unui vlogger – Tequila “Gărgăuniada Națională”. Era toamna anului 2016 și spectacolul a ieșit foarte bine. Doar că era mai mult o floare decât o primăvară :) Am mai organizat câteva evenimente, unul dintre ele chiar la Costinești, pe malul mării (în vara anului 2017). Au mai existat evenimente dedicat vloggerilor și fanilor, dar au fost experimente răzlețe. Cea mai mare acoperire a avut-o Turneul Vloggerilor organizat în 2018 de Global Events, un turneu care a ajuns în 8 orașe din România.

Dar așteptam momentul în care se va face un Festival al Vloggerilor. Unul cu toți creatorii de conținut care sunt populari în România, pentru toți fanii lor! ?

Și acel an, iată că a venit. ?

Biletele s-au pus deja în vânzare pe site-ul oficial www.Tubecon.ro

Vedeți mai jos un scurt video de prezentare al Tubecon România

“Consumul de media al noilor generații se schimbă radical iar Tubecon e un prim proiect prin care ne propunem să marcăm și să analizăm, așa cum se cuvine, un fenomen care este mult prea amplu încât să mai “încapă” în cadrul iCEE.fest. Acesta este motivul pentru care am decis să îi dedicăm o atenție specială și să construim un concept unic, separat de festival, iar Tubecon – eveniment cunoscut deja publicului european și creatorilor de conținut din întreaga lume încă din 2014 – a fost prima opțiune în acest sens. Mă bucur că am reușit ca România să fie prima piață din Europa de Est care va găzdui un Tubecon”, spune Dragos Stanca.

 

“Suntem încântați să avem România în familia europeană a Tubecon. Când alegem parteneri locali ne uităm cu atenție spre companii și oameni care au dovedit un nivel radicat de exigență în producția de evenimente și care au, totodată, experiență locală în peisajul media, aflat în continuă schimbare. Știind istoricul iCEE.fest și expertiza avansată în business-ul de media al echipei din spatele proiectului, suntem încrezători că am găsit un partener de cursă lungă pentru dezvoltarea Tubecon în România”, spune Risto Kuulasmaa, co-fondator Tubecon.

Foto via Tubecon.ro