Despre MOCAPP și curaj

Când am realizat exact ce vreau să fie MOCAPP (platforma de automatizare a campaniilor cu Influenceri) eram pe o plajă aproape pustie din Sicilia. Copiii se jucau în nisip, prietenii mei stăteau la soare și povesteau, iar eu înotam.

Plaja era întinsă și după ea continua o câmpie arsă. În zare se vedeau un deal stâncos. Soarele bătea direct, fără niciun nor dușman. Bătea un pic vântul, așa cum bate de obicei vara în zona aceea.

Însă mai tare decât soarele și vântul, mă bătea la cap o întrebare:

De ce vreau să fac acest produs software?

Știu, era un moment total nepotrivit să mă gândesc la job, în mijlocul lui august, în vacanță la Marea Mediterană. Și totuși…

De ce?

Răspunsurile “firești” nu mă satisfăceau. “Pentru că am o bază de date de sute de Influenceri”. “Pentru că îmi place să inventez lucruri”. “Pentru că eu înțeleg ce înseamnă să fii creator… bla bla…”. Toate acestea puteau fi adevărate, dar nu erau destul de profunde.

Nu era de ajuns, pentru mine.

Voiam să ajung la esență. La răspunsul primordial, care era undeva îngropat adânc.

Și mi-a venit răspunsul, acolo, în apa sărată și caldă.

De ce?

Pentru că nimeni altcineva nu are răbdarea să se ducă atât de adânc.

Nimeni nu are chef să adune mii de profiluri de Influenceri, fiecare cu zeci de informații, organizate pe nișe, categorii, tag-uri. O voi face eu, atunci, mi-am zis.

“Am ales să fac asta / Altceva n-a fost”

Asta e! Voi face un produs atât de complex pentru că am răbdarea și determinarea să-l fac. Pentru că implică multă muncă, multă răbdare, multă pasiune și, mai ales, multă sinceritate.

E cunoscut faptul că Influencer Marketing este o nișă unde e mai ușor să o iei pe drumul deja cunoscut. Unde e mai ușor să lucrezi cu aceeași Influenceri, să rulezi aceleași idei, să spui aceleași minciuni. E mai simplu!

Pentru că a fi sincer înseamnă în primul rând să depui mai mult efort și să cauți soluțiile pe care alții nu le-au găsit. Înseamnă să îți asumi riscuri, înseamnă să fii refuzat și chiar să pierzi proiecte și clienți.

Înseamnă răbdare și determinare. Iar asta înseamnă să ieși din zona de comfort. Și nimănui nu-i place să iasă din zona de comfort!

Mă gândesc: nouă ne e frică exact de ce avem nevoie cel mai mult. Iar în Influencer Marketing avem nevoie de răbdare și curaj. Acesta este răspunsul meu, e steaua mea polară.

Am ieșit din mare. Vântul se oprise și copiii țipau fericiți, sub privirile părinților lor. M-am așezat pe nisip și zâmbeam. Eram cu totul alt om, ca și cum apa sărată mă botezase din nou.