Povestea “Malala”

Am povestit despre “Razna”, “Ce bine e!” si “Ocean de lacrimi”, iata si povestea compunerii piesei “Malala”.

Toamna trecuta hotarasem sa lucram doar pentru noul album Hi-Q, care era deja in mare intarziere fata de programarile noastre. Unul dintre modurile in care puteam grabi lucrurile era sa dau “teme” unor alti compozitori sa propuna piese pentru album! Si simteam ca este momentul sa-i dau libertate de creatie si lui Adi Motoo care crescuse foarte mult in ultima perioada, si al carui sfat il apreciam din ce in ce mai mult! Apropo, porecla de Motoo i-a fost data prima data de Nico, colega mea, care mult timp nu a auzit nici o vorba din gura lui Adi… :-)

Adi Motoo a incercat mai multe orchestratii, iar cand a fost multumit cu ce a facut, a venit si mi-a prezentat ideea! Sincer sa fiu, la inceput nu mi-a placut, suna ca si cum cineva a incercat sa copieze stilul Hi-Q dar fara sa inteleaga filozofia/atitudinea/mesajul Hi-Q. Mi se parea doar o imitatie… Dar Adi sustinea ca suna foarte actual, foarte de discoteca, foarte dansant, o piesa 100% de discoteca lipsindu-i trupei Hi-Q! Si adevarul este ca reactia oamenilor la auzul acestei orchestratii era foarte bun!

Silviu a lucrat la linia melodica impreuna cu Adi si, dupa un timp, ne-am apucat de facut versuri la piesa asta “almost-crazy-happy-pop”! De mult ne gandeam sa facem o piesa intr-o limba inexistenta, pentru care sa inventam noi cuvinte si expresii, care sa sune bine pentru orice ascultator indiferent de tara, asa ca am trecut la treaba… Urmatoarea idee a fost sa legam acest refren cu o situatie amuzanta, in care baiatul se pierde cu firea cand se intalneste cu fata pe care o place! Atat de tare incat i se impeticeste limba in gura si nu mai poate scoate doua cuvinte cu sens: “Ai prins curaj sa-i spui ca o iubesti/ Dar ce-a iesit suna asa”. Si asta i se intampla saracului baiat de doua ori (“Dar nu ma las si vreau sa-ncerc din nou/ A doua zi”), si chiar apeleaza la metode ne-conventionale sa o convinga pe fata (“O sa-i fac un maimutoi cadou/ Poate asa o cuceresc”) dar degeaba… :-)

Seara in care am compus versurile a fost una super distractiva, radeam in continuu si ne luam la intrecere cine gaseste cele mai amuzante vorbe! Am ras cu lacrimi si ne-am hotarat cu totii ca este o piesa simpatica!

Numele proiectului din studio: aditza

“Malala” – Hi-Q

[tags]Hi-Q, music[/tags].