Joi>>>Codarea DRM e pe moarte

Via Gerd Leonhard, via Yahoo!News, via Reuters: DRM (Digital Rights Management), metoda de codare impotriva copierii propusa de marile case de discuri, este pe cale sa dispara datorita rezultatelor catastrofale! Se pare ca nimanui nu-i place aceasta protectie (asa zisa “anti-piraterie”) si ca vanzatorii de muzica au realizat ca trebuie sa ofere produse/servicii asa cum isi doreste clientul, nu asa cum vrea producatorul!

Citeste si observatiile lui Gerd Leonhard de pe blog-ul lui, omul trage semne de alarma de ani de zile vis-a-vis de prostia asta!

Legat de acest subiect, un grup de tineri selectati de “The Recording Academy” in 2005 au studiat problema muzicii digitale, pirateriei on-line, DRM, MP3, scaderea vanzarilor de CD-uri, etc. si au publicat un raport Tismaneanu :-) al industriei muzicale americane, si prin extensie, a industriei muzicale mondiale. Raportul se numeste “What’s The Download: Music Survival Guide” si trateaza foarte serios si in amanunt trecerea de la CD la MP3, problemele care au aparut datorita proceselor RIAA impotriva propriilor clienti, Napster, DC++, P2P, s.a.m.d.

Despre aceste doua subiecte voi mai discuta anul acesta, pe blog si pe www.e-Ok.ro, stati pe aproape!

“Si barbatii plang” – Holograf

[tags]Hi-Q, Music, Romania[/tags].