TOP 5 aplicatii Twitter preferate

Am cont pe Twitter chiar de la început, am aflat de la Robert Scoble – celebrul blogger american.

Twitter logo

Între timp serviciul a intrat în main-stream și este considerat revelația anului: CNN are cont unde anunță Breaking News, vedetele din muzică și film vorbesc direct cu fanii, până și Oprah și Larry King au cont!

Puterea acestui site este API-ul care permite altor dezvoltatori să creeze aplicații și site-uri construite cu ajutorul Twitter.

Iată aplicațiile pe care eu le consider cele mai folositoare:

picture-481. Hellotxt.com
Un site pe care poți scrie direct pe Twitter și alte zeci de site-uri care au status: Hi5, Facebook, MySpace, LinkedIN etc. Foarte folositor și site-ul mobil de la adresa http://m.hellotxt.com (practic eu folosesc exclusiv acest site pentru a scrie de pe telefon)

2. Ping.fm
Similar cu Hellotxt. Are însă și posibilitatea includerii unei melodii de pe Grooveshark, unul dintre cele mai bune site-uri de muzică gratuită (și LEGALĂ).

3. Cirip.ro

Serviciul românesc de Twitter. Este inter-conectat cu Twitter-ul așa că poți scrie de pe contul Cirip și să apară automat pe contul tău de Twitter. În plus are posibilități multiple de includere a clipurilor de pe YouTube, melodii de pe eOk.ro (cu ascultare direct pe pagina Cirip), poze de pe Flickr etc.

picture-2114. Seesmic.com
Serviciu supranumit Video-Twitter pentru că folosește mici clipuri pentru comunicare în loc de textele de 140 de caractere. Este fondat de antreprenorul francez Loic Le Meur. Îmi place mult și cred că micro-vlogging este de viitor, mai ales dacă vor apărea și aplicații pentru telefonul mobil.

picture-365. QIK.com
Transmisii video în direct cu telefonul! Zici că suntem în Star Trek :-) E adevărat că transmisiile consumă multă bandă dar sunt multe puncte de WiFi în orașe așa că… ai propria televiziune online mobilă. În momentul în care începi transmisia prietenii tăi de pe Twitter află automat.