Eu cred în minuni (13 ani de Hi-Q)

A fost o minune că părinții noștri lucrau împreună și ne-au pus în aceiași bancă. Mama e din Ploiești, tatăl meu din București dar lucrase la Năvodari, părinții lui Mihai sunt din capitală respectiv Vâlcea, mutați la Brașov cu serviciul.

O minune
Teo Trandafir a primit CD-ul cu primele melodii Hi-Q chiar înainte să plece de la Brașov. L-a ascultat pe drum și i-a plăcut ce a auzit, apoi ne-a invitat la matinalul pe care îl prezenta cu Mircea Badea.

rainbow-linhngan

A fost o minune că videoclipul ’Totul va fi bine’ era de mare succes pe Atomic TV exact când echipa Antena1 căuta tineri care să prezinte o emisiune fresh la mare în 2000.

O altă minune a fost când Nico, după ce își încheiase socotelile din țară în toamna anului 2003, a ajuns cu 5 minute prea târziu la ghișeul Tarom și nu a putut să cumpere biletul spre America. În seara respectivă eu și Mihai am convins-o să intre în Hi-Q.

O minune a fost matinalul Funtastic cu Ciprian Dinu și Hi-Q care a fost lider de audiență pe toată perioada cât am fost co-prezentatori acolo. Cine s-ar fi așteptat să facem succes în radio la nivelul acela?

Minuni au fost succesele incredibile ale melodiilor ’Un minut’ (când lumea uitase că suntem cântăreți și ne știa doar ca prezentatori TV) și ’Gașca mea’ (când nimeni nu ne mai dădea nicio șansă după plecarea Danei). Sau succesul ’Bună dimineața’ (singurul hit bossa nova din istoria muzicii românești de după Revoluție) și inovația ’Lose You’ (când lumea zicea că ne vom plafona).

Dar sunt ele minuni?

picture-81

Sunt ele minuni?

Sunt ele întâmplări ale sorții? Poți sta în pat, lenevind, prostit de televizor și bere, și minunile să ți se întâmple?

Sau trebuie să te zbați pentru a ieși la suprafață? Sau trebuie să faci tot ce-ți stă în putere să ajungi cu CD-ul la Teo? Sau trebuie să crezi nebunește în talentul tău chiar dacă ai 17 ani? Sau trebuie să te auto-depășești când nimeni nu mai crede în tine?

Sau trebuie să inovezi mereu, neobosit, neînfricoșat de pietrele care vin din părți și din față și din spate?…

PS: Prin 2001 șeful casei de discuri cu care lucram ne zicea că ar fi o minune să rezistăm mai mult de 3 ani pe piață.

Foto: Linhhgan (CC)