Hypebot: 4 lucruri pe care ni le dorim pentru muzica din 2011

Redactorul-șef al celebrului blog de muzică Hypebot a scris un articol la care rezonez în totalitate:

Iată cele 4 lucruri pe care mi le doresc în industria muzicală a anului 2011:

1. Mai mulți bloggeri pasionați și curioși
Nu sunt destui bloggeri/jurnaliști care să pună întrebările relevante, care să-și folosească imaginația și să sintetizeze experiența lor și a internetului pentru a crea articole puternice. Bloggeri care să descâlcească poveștile și miturile actuale și să explice cititorilor și oamenilor din muzică situația actuală. Sper să văd jurnaliști care scriu despre muzică și industrie muzicală din afara ei, nu doar din interior, pierzându-se în detalii tehnice.

2. Promovarea și susținerea site-urile legale de muzică online
Sper ca mai mulți fani să descopere MOG, RDIO, Slacker, Spotify, Thumbplay, Songkick, thesixtyone și HypeMachine, și sutele de soluții legale de pe internet.

Fanii nu pot folosi servicii despre care nu știu, despre care nu se vorbește. Într-o lume în care BitTorrent, LimeWire și Pirate Bay au mai multă promovare și recunoaștere decât site-urile legale de ce ne mai miră că pirateria e în floare? Dacă RIAA și casele de discuri ar cheltui pe promovarea și susținerea site-urile legale pe cât cheltuie pe avocați și procese… poate lumea ar afla chiar acum despre alternativele legale care există deja!

3. Mai multe articole și statistici despre artiștii noi, inovatori
Lumea aude mereu despre artiști inovatori precum NIN, Radiohead, Corey Smith și Amanda Palmer. Dar hai să vorbim și de alți artiști de la care avem ce învăța. Anul acesta vom prezenta mai multe povești de succes de la manageri și artiști underground. Din ce în ce mai mulți artiști vor să afle care modele se potrivesc mai bine muzicii și carierei lor.

4. Un mediu deschis, legal, simplu pentru afacerile cu muzică digitală
Un mediu de bun-simț. Stai să reformulez: aș vrea să văd un mediu de afaceri coerent, rațional, ofertant și rezonabil pentru noile startup-uri din muzica online. Asta nu se va întâmpla în curând. E prea complicat și periculos să lansezi un startup în muzica online astăzi. Licențierea muzicii este un iad și lucrurile nu par a se schimba în bine.