Europa, casa noastră

Am participat vineri alături de Anamaria Bogdan (Mai Mult Verde) și actrița Monica Davidescu la o întâlnire cu elevii școlii generale 165 din București.

Întâlnirea face parte din campania Europa, casa noastră – o campanie de informare şi comunicare anuală menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar. Campania este derulată de Chelgate în numele Reprezentanţei Comisiei Europene în România. Campania este deschisă tuturor şcolilor (primare şi gimnaziale), precum şi liceelor din România.

După introducerea realizată de organizatori am vorbit aproximativ 20 de minute despre oportunitățile pe care tinerii din aceste timpuri le au. Le-am spus:

“Sunteți mai deștepți și mai norocoși decât noi. Nu vă lăsați impresionați de faptul că apărem la televizor și facem bani mulți, voi aveți de 100 de ori mai multe șanse decât noi… deci nu aveți nicio scuză să nu ajungeți, fiecare din clasa asta, mai sus!”

Mi-a plăcut mult vizita asta și modul în care, nu e nicio surpriză, copiii gândesc și fac conexiuni în 2011. Cred că acești copii au nevoie mai puțin de scandaluri și promiscuitate la televizor și mai mult de încurajări și cuvinte de laudă.

Mai multe informații despre campanie pe site-ul oficial.