Jurnal de turneu Hi-Q – Oradea (concert 1)

Iata-ne porniti la drum intr-un nou concert national de cluburi!

In toamna Mihai si echipa managerial/organizator/perseverenta a reusit sa puna cap la cap un turneu de 10 orase. Acum, cu experienta acumulata si single nou, incercam sa cuprindem 15 orase (dintre care am anuntat deja 12 saptamana trecuta).

La 5 dimineata ne adunam la sala sa incarcam instrumentele, back-line-ul (cabluri, monitoare de scena, scenotehnica etc.) si P.A.-ul (boxele JBL digitale) – in total peste o tona! Iar pe la 2 PM ne apropiam de Oradea triumfatori… cand panica! Accident grav pe drumul european! Coada de 3 ore! What to do, what to do?

Am intors din drum si am gasit un drum neasfaltat, folosit in mod normal doar de carute si de pisicile speriate :-) Eu si Horia, chitaristul nostru am urcat in duba, printre boxe si mixere, ca sa echilibram masina pentru drumul plin de hartoape… in curand va arat si poze, ne-am cam distrat acolo in spate :-)

Pana la urma am ajuns cum ne planificasem la Oradea: ora 15:00. Probe de sunet, conferinta de presa, masa de pranz – programul obisnuit al artistului rock…

17:00 Ca de obicei în Ardeal, cu cât ești mai în nord cu atât lumea se mișcă mai încet… Am stat după mâncarea de la prânz de ni s-au lungit urechile. Oamenii au fost bine intenționați, mâncarea se face pe loc ca să fie proaspătă și gustoasă dar nouă ne era foame de pe la ora 2 și… după probele de sunet am ajuns la masă la ora 6!

Nu-i bai :-)

18:30 Hai repede la Băile Felix unde suntem cazați ca să ne pregătim pentru conferința de presă!

20:30 Conferința de presă a fost mai mult o discuție pe marginea muzicii românești în contextul european decât o serie de interviuri. La un moment dat eram ca la o masă rotundă unde se dezbăteau trecutul și viitorul! E plăcut pentru noi să descoperim jurnaliști cu cultură muzicală și cu argumente solide.

22:30 Prima serie de melodii, am început cu variantele acustice ale melodiilor Bună Dimineața, Poveste Fără Nume, Dor de tine, Dor de noi… Lumea e mereu surprinsă când ne aude abordând în această manieră hiturile pe care le știu cu totul altcumva. Este cu atât mai flatant când publicul cântă cu noi versiuni live care, fie vorba între noi, sună mai bine decât cele de pe CD.

După 45 de minute am făcut o pauză iar apoi am revenit cu piesele ritmate. Am cântat pentru prima dată ’Amanta’ și ne-am distrat foarte tare pe scenă… Pe de o parte datorită accentului francez al lui Mihai, pe de altă parte văzându-l pe Virgil și dansul lui special :-)

Am spus ’rock&roll’ în loc de ’gramofon’ la partea mea de rap… de emoții… dar a fost bine până la urmă, chit că Dana râdea atât de tare de gafa mea încât a sărit un vers. Ne-am distrat. Și asta a fost doar începutul!

Concertul a continuat cu toate hiturile noastre ritmate așa încât la miezul nopții lumea era în picioare pe băncuțe și pe mese, urlând fiecare vers și dansând ca nebunii. Razna rău :-)

Oradea ruls!