Jurnal de turneu Hi-Q – Buzău (concert 6)

Cu câteva zile întârziere, revin cu jurnalul de turneu. Sunt foarte ocupat zilele acestea cu mixajul melodiei “Ochii verzi”, ne-am propus să o lansăm vineri și lucrez zilnic la ea.

Plus evenimentele de zi cu zi, întâlnirile și email-urile care nu se mai opresc! Și desigur, peste toate, pregătirile pentru evenimentul pe care-l realizez împreună cu Ioana :-)

Duminică am dormit un pic mai mult pentru că aveam nevoie, dar și pentru că ne permiteam, Buzău fiind relativ aproape de Bacău.

În clubul T’Essence din Buzău au mai cântat trupe și artiști care, la prima vedere, nu au nicio legătură cu stilul și imaginea Hi-Q: Alexandru Andrieș, Iris, Berti Barbera, Direcția 5, Maria Radu și mulți alții. La prima vedere, zic, pentru că trebuie să vii la un concert live cu band în turneul Hi-Q să înțelegi cât de mult am evoluat în acești 15 ani.

Trebuie să vii să auzi cu urechile tale de ce spune lumea că piesele Hi-Q (pe care le iubești) sună mai bine live!

Sunt o grămadă de prejudecați cu care noi ne luptăm, în fiecare săptămână în emisiuni TV, în fiecare club live unde urmează să cântăm. De la “voi ați trecut la rock?” până la “sunteți 3 oameni în trupă, de ce aveți nevoie de 6 camere?” și “Hi-Q cântă o muzică pentru puștani” sau “voi nu ați mai scos nimic de mult”.

Band-ul live este firesc pentru orice artist care se respectă, fie că este un artist pop, dance sau R&B, fie rock. Românii nu au cultura concertelor live deși au văzut că au band de instrumentiști și Black Eyed Peas (trupă hiphop), și Kylie Minogue (artist pop), Prodigy (trupă dance), Shakira (artist latino-pop) și practic orice artist mare!

Suntem 10 oameni în turneu, dintre care 6 artiști vezi pe scenă la fiecare concert Hi-Q!

La concertele noastre media de vârstă este 30 de ani. În turneul acesta am avut concerte în care nu vedeam pe nimeni sub 25 de ani în public (în afară de copiii mici veniți cu părinții lor)! E logic, dacă stai să te gândești: primul nostru hit a fost “Totul va fi bine” în 1998, prima emisiune TV în 2000, iar primul number one “Un minut” în 2001. Cei care aveau atunci între 16 și 20 de ani au acum… faci singur calculele, au peste 26 de ani!

E greu să te bați cu impresia că trupa este inactivă pentru că românii se uită mult la TV și dacă-l văd pe Pepe că se ceartă cu Oana au impresia că Pepe e din nou la modă. Iar dacă Voltaj nu apare la TV deloc (discreția și bunul-simț sunt calități ale acestei trupe) publicul începe să spună că Voltaj ’nu mai e ce a fost pe vremuri’. Dar noi lansăm melodii noi foarte des, uneori și 5 single-uri pe an!…

Eh… m-am luat cu vorba și nu v-am spus că prestația noastră de la Buzău a fost cea mai bună de până acum, deși prima serie acustică a fost cam timidă (după gustul meu) și nici public n-am avut prea mult.

Dar sunt sigur că vom reveni de acum foarte des la T’Essence Buzău!