ONLINE: Apple anuntă iCloud – iTunes in the cloud

Așa cum toată lumea se aștepta, Apple a anunțat azi iCloud – serviciu de streaming audio-video.

Din descrierea de pe site-ul oficial înțeleg că au lansat și ei un Amazon Cloud Drive / Google Music Beta, cu singura diferență că piesele pe care le ai pe harddisk nu mai trebuie să fie puse pe serverele lor dacă ei au deja melodia respectivă.

Se numește iTunes Match și nu e o idee rea deloc! Nu e nici nouă, desigur… Am întâlnit-o la Imeem – celebrul site de socializare bazat pe muzică și videoclipuri muzicale [cumpărat și distrus de MySpace].

Pentru mine iTunes e cel mai nefolositor soft de pe Mac-ul meu iar modul în care sincronizează automat [și obligatoriu bidirecțional] cu iPod/iPhone/iPad mă calcă pe nervi! Mă enervează și copiile pe care le face, și Genius, și Ping. Totul e prost! Înțeleg de ce a fost atât de apreciat acum 10 ani când a apărut în America, după căderea Napster, dar mi se pare foarte depășit de alte soluții.

Grooveshark continuă să fie soluția cea mai bună pentru de streaming online. Iar Spotify [pentru țările unde funcționează deocamdată] mi se pare un iTunes-fără-să-descarci excelent!

Citește și articolele:
Social Music – cum a influențat internetul muzica
România Liberă – cum vrea Apple să facă bani din muzica piratată