Jurnal de bord Asia 2012 – ziua 22

Phuket-ul e un fel de Miami al Thailandei: plaje întinse, faleză lungă plină de taxiuri, tuktuk-uri, tarabe cu fructe şi grătare, terase mici şi mari, restaurante internaţionale şi locale.

image

Atât doar că Miami e cam singurul loc estival american de pe coasta de Est, pe când Thailanda are mii de insuliţe exotice, mii de plaje albe cu corali şi valuri turqoise. Am cumpărat 3 excursii în diferite insule, în funcţie de sfaturile lui Mihai [care a fost deja de 4 ori în Asia] şi ale prietenilor noştri. Dar sunt multe-multe alte locuri frumoase de văzut în Phuket şi în împrejurimi, astfel că am rămas datori cu viitoare amintiri.

image

Am făcut plajă între maimuţe, am înotat pe insula făcută celebră [distrusă, mai bine spus] de filmul “The Beach” cu Leonardo di Caprio, am înotat cu peştii multicolori printre corali, am făcut snorkeling şi scuba diving… Ne-am bronzat şi ne-am ars şi ne-am încărcat cu imagini pe care nu credeam că o să le experimentăm vreodată!

Thailanda e o ţară foarte diferită de cele europene şi nord-americane, pentru un turist obişnuit cu aerul condiţionat şi curăţenia din Viena şi Paris străzile aglomerate şi haotice din această poate a lumii pot fi un şoc. Îţi trebuie stomac tare şi mintea deschis să accepţi mirosurile puternice, mâncarea pregătită pe bordură lângă sacii de gunoi din care mai fuge câte un şobolan, fetele machiate ieşite la “agăţat”, băieţii machiaţi pentru acelaşi scop, tarabele cu haine kitch şi electronice piratate [copy-Rolex sir!].

Pe de altă parte “mica” staţiune Phuket are mai multe autostrăzi decât România şi Ungaria la un loc şi hoteluri şi resort-uri splendide, întinse pe dealuri, printre palmieri sau pe plaje paradisiace.

image

După atâtea zile în Rai, am plecat spre Bangkok.