Copiii invizibili – Alege să devii Prieten UNICEF

Prieten Unicef - campanie iulie 2012

Aproximativ 70.000 de copii sunt părăsiți de părinții lor și trăiesc în grija statului. Tu poți împiedica acest lucru ajutând copiii să crească în familia lor. Alege să devii Prieten UNICEF și lună de lună ajutorul tău va proteja acești copii.

Copiii invizibili’ sunt acei copii care “nu exista”. De fapt, acestia nu exista in statistici oficiale. De ei si nevoile lor, sistemul de ingrijire si ocrotire din Romania nu se poate ocupa deoarece nu ii poate identifica. Incepand de astazi, va puteti implica in ajutarea lor. Doneaza aici.

În cadrul acestei campanii, UNICEF beneficiază de sprijinul operatorilor de telefonie mobilă și plăți online din România, astfel încât oricine dorește să ajute o poate face prin:

• SMS la 8848, în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone;
• apel la 0900 900 230, în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr gratuit pus la dispoziție de Romtelecom;
• donații online pe www.unicef.ro, plus posibilitatea de a face donații lunare automate (cu sumă minimă de 10 lei/lună), opțiune pusă la dispoziție de payU.

De asemenea, UNICEF beneficiază și de sprijinul Realitatea TV, care va organiza un teledon live pentru această campanie în cadrul unei ediții speciale a emisiunii Trezește România, găzduită de Andreea Marin Bănică.

Emisiunea va avea loc vineri, 13 iulie 2012, de la ora 21:00 și va arăta câteva dintre poveștile celor mici aflați în dificultate și modul prin care îi putem ajuta.

Pentru ca acesti copii să primescă îngrijire, educaţie şi să rămână alături de familia lor, e nevoie ajutorul fiecăruia dintre noi.