VIDEO: Alex Velea – Minim Doi (official video HD)




Eram în trafic și zappam printre posturile de radio. La un moment dat am auzit la matinalul Radio21 o melodie care mi-a atras atenția imediat, fără să mă hotărăsc dacă mă dezgustă mixul de reggae cu manele sau mă intrigă originalitatea… acestui mix :-)

Un hit controversat așa este la prima ascultare: îl iubești sau îl urăști din start. Nu există cale de mijloc. Sunt puține trupe românești care au melodii care devin hituri după mult timp doar prin puterea melodiei și a videoclipului, nu prin faptul că șochează sau inovează. Direcția 5 este un exemplu – ei nu șochează niciodată cu noile melodii, dar majoritatea devin hituri în timp. Smiley este alt exemplu, la unele single-uri. În propria mea ogradă îmi amintesc de “Bună dimineața” [care a avut nevoie de 6 luni ca să fie preluat de toate radiourile iar apoi a devenit una dintre cele mai difuzate piese românești din toate timpurile] și “Lose You” [care este încă în playlistele radiourilor românești după 4 ani de la lansare].

Alex Velea a simțit din start că “Minim doi” este cel mai mare hit al lui, așa că i-a făcut rapid videoclip, deși abia lansase un alt videoclip foarte bun, care avea reacții OK. Dar acest single a fost pur și simplu spulberat de noul single “Minim doi”.

Imediat după lansarea acestui videoclip m-am întâlnit cu Smiley și i-am spus un lucru care s-a dovedit adevărat: Alex o să rupă tot, o să depășească Corina și o să te depășească și pe tine cu “Dead man walking”. Mi-a dat dreptate și s-a bucurat pentru prietenul lui [cele trei piese de mai sus sunt toate produse în studioul lui Smiley].

După 3 luni previziunea mea s-a adeverit. Acum aștept cu nerăbdare noul album Smiley, care se va inspira cu siguranță din succesele melodiilor din vara asta și a noului val reggae-dance.