VIDEOCLIP: Justin Bieber – As long as you love me



Nu, n-am luat-o razna! Ascultă melodia înainte să mă judeci :-)

Băiatul s-a făcut mare și cântă foarte bine, dacă nu ai știi că este Bieber ai spune că este un tip afro-american foarte talentat [gen Ne-yo sau Usher]. Și când colo… e un puștan alb-alb!

Dar nu d-aia vă cer atenția…

Vă arăt această melodie ca să punctez un moment important în istoria muzicii contemporane: dubstep-ul a intrat în main-stream azi!

De ani de zile producătorii de muzică electronică din underground anunță ieșirea din umbră a acestui stil muzical. Și de câteva luni artiști foarte importanți [mai ales din America, unde se dă ora exactă în domeniul muzicii comerciale] au introdus pasaje și sunete dubstep/brostep în piesele lor. Dar o dată cu hitul “As long as you love me” al lui Justin Bieber putem spune că dubstep-ul este comestibil în sfârșit!

Nu vorbesc despre un bas wobble aruncat ici-colo sau de un premier inspirat de muzica underground Skream sau Burial! Vorbesc despre o melodie completă realizată la BPM-ul [ritmul] și cu instrumentele definitorii ale stilului dubstep. Și nu orice melodie, ci un hit de number one. Și nu orice artist, ci artistul cu cele mai multe vizualizări pe YouTube din toate timpurile!

Deci notați-vă data de 1 octombrie 2012 când dubstep-ul nu mai este un stil dedicat specialilor din Revenge, ci un stil comercial pe care și adolescenții americani îl înțeleg.

O fi bine, o fi rău? Tu ce zici?