Smiley Acasa

ALBUM: Smiley – Acasa [recenzie si download]

Smiley acasa este mult mai complex decât Smiley pe scenă… i-am zis eu Martei azi la interviu. Așa că dacă vă place de Smiley ca artist trebuie să știți că asta e doar un sfert din tot farmecul lui.

Hai să vă povestesc despre acest material nou!

Albumul Smiley Acasă are 17 track-uri și a fost lansat pe 20 noiembrie 2013 acesta printr-o petrecere acasă la artist – în studiourile Hahaha Production din București.

Vezi fotografii de la lansare aici.

Tracklist Smiley Acasa

1. Can I get a… feat. Dorian
2. Acasă
3. Hot in July
4. Înapoi în viitor
5. Dead man walking
6. Pantofii altcuiva feat. Speak
7. I wish
8. Letter to you and me
9. O ard trist
10. Criminal feat. Kaan
11. Pretindeai feat. Mihai Ristea și Alex Velea
12. Hi, ce faci? feat. Don Baxter
13. Stupid man feat. Sore
14. Conversație feat. Cabron
15. Another day
16. Nu deranjați
17. Wonderful life

Smiley Acasa
Smiley Acasa

Artiștii și compozitorii înțeleg cât de greu este să compui 17 melodii pentru un album, 17 melodii care să îți placă, să aibă o unitate de sunet cu tot albumul, să fie mixate și lucrate la același nivel de atenție. Aud deseori scuza “da‘, mă, dar are atâția oameni care lucrează pentru el, e ușor așa”.

În primul rând oamenii aceia lucrează la studioul lui pentru că el a avut puterea, răbdarea și talentul să îi adune. Nu sunt moșteniți de la părinți, îi merită! Le merită prietenia și implicarea.

În al doilea rând, albumul Smiley Acasa nu este o șaibă… Este un album muzical la care zeci de oameni au lucrat împreună pentru mii de ore, visând un vis comun. Un vis inspirat de artist, un vis care nu a avut formă clară de la început, nu a avut o schiță sau un manual de construire. O nălucă, un nor. Un concept abstract în continuă finisare și transformare, pe măsură ce melodiile se adăugau și se modificau și se ștergeau și se rescriau.

BONUS: Citește prima carte inspirațională din industria muzicală românească “Hit Yourself – 100 de idei de la pasiune la marea lovitură”

Smiley Acasă beneficiază și de un film Making Of:

După ce am ascultat albumul i-am dat mesaj lui Smiley: “Sună pop ca în 2015. Acum trebuie să arunc tot ce am creat pentru 2014 și să mă apuc de 2016, din cauza ta”. Eh, glume interne :-)

Poți descărca albumul pe iTunes – Download Smiley Acasa