Tabara de Muzica 2014

OFFLINE: Curs de Strategie Online la Tabara de Muzica 2014

Săptămâna trecută am fost invitat la Alba Iulia pentru a doua ediție a evenimentului Tabara de muzica organizat de DeMoga Music. După experiența de anul trecut de la Păltiniș am scris un articol care este actual și acum: “De ce muzica dance românească are succes, iar rock-ul nu are succes”.

Felicitări echipei conduse de Marius Moga și Simona Ionașcu pentru o săptămânâ plină de evenimente, workshop-uri, concerte mici și mari [Alba Fest a fost organizat de aceeași echipă].

Vineri, 30 Mai, am vorbit artiștilor mai tineri și mai puțin tineri despre Strategie Online și despre rezultatele pe care agenția digitală Hit Yourself Consulting le-a avut anul acesta. Momentul meu s-a potrivit la fix după ce Avi [Radio ZU] a vorbit despre radiouri comerciale și industrie muzicală, pentru că eu am continuat cu promovare și campanii online.

[Tweet “Le-am spus artiștilor că o strategie online nu se limitează la câteva fraze pe Facebook.”]

CITEȘTE ȘI ARTICOLUL: Tabăra de muzică Fonogram

Tabara de Muzica 2014

Florin Grozea – profesor pentru tinerii artisti de la Tabara de Muzica

Iată și un articol apărut în Libertatea:

La cea de-a doua ediție a Taberei de Muzică organizate de Marius Moga au luat parte peste 70 de artisti. Alături de vedete (What’s Up, Kamelia și George Hora, Liviu Teodorescu, Adda, Narcotic Sound, Alessia etc.) au fost prezenți și tineri compozitori adunați de echipa DeMoga printr-o preselecție pe Facebook. În cele 7 zile de Tabără s-au compus zeci de melodii, s-au legat prietenii dar s-a și învățat!

Mai mulți profesioniști cu experiență din industria muzicală au fost prezenți la Tabara de muzica pentru a face cursuri și workshop-uri artiștilor prezenți: Dana Dorian, supranumită și “mama vocilor”, a ținut un workshop de canto si improvizatie scenică; Monica Eugeniu a susținut un curs de life coach; Anca Lupeș a vorbit despre contracte, organizarea de evenimente; Avi Cicirean (Creative Director la Radio ZU) a vorbit despre branding și emoție în muzică.

Florin Grozea a avut un curs de Strategie și Promovare Online foarte apreciat de artiștii prezenți, discuțiile întinzându-se pe mai multe ore! Florin are o experiență extinsă în mediul online fiind primul artist-blogger din România (din 2006) și fondatorul primului site legal cu muzică gratuită (2007). Anul trecut, Florin Grozea a lansat prima carte de specialitate din industria muzicală, intitulată “Hit Yourself – 100 de idei de la pasiune la marea lovitură”, o carte dedicată în special tinerilor care vor să se lanseze în muzică.

Florin Grozea:
“Sunt chemat deseori la conferințe și workshop-uri pentru a vorbi despre mediul online, blogging, strategii digitale, dar este în special o bucurie pentru mine să vorbesc în fața artiștilor și compozitorilor, în fața colegilor mei. Anul trecut am vorbit la Tabăra de Muzică de la Păltiniș despre oportunitățile online pe care le are un artist, dar anul acesta am putut vorbi chiar de rezultatele palpabile pe care artiștii le pot obține folosind o strategie digitală. Am adus la Tabara de muzica Alba Iulia cifrele obținute de agenția mea digitală care se ocupă de promovarea online a artiștilor, arătând foarte clar rezultatele pe care le poți obține la artiști precum Deepcentral, Alb Negru, Aylin Cadir, Voltaj.”

“Tabara asta nu este doar despre note, e despre viata, e despre cum vrei sa te hotaresti ca vrei sa reusesti si chiar daca cazi te ridici si incerci din nou trebuie sa reusesti”, explică Marius Moga.

In “Tabara de muzica 2” s-au schițat în jur de 20 piese, care își așteaptă finalizarea în studiourile DeMoga Music de la București.