DIGITAL SHOWBIZ RECAP – 07 2016

O colecție subiectivă de știri din showbizul digital internațional, din luna iulie 2016.

Citește și colecțiile anterioare din: iunie 2016mai 2016aprilie 2016martie 2016februarie 2016 și ianuarie 2016.

Se zvonește că Amazon pregătește un serviciu de streaming audio, un fel de Spotify.

50% din tinerii americani folosesc Musical.ly, o aplicație muzicală pentru smartphone care a avut o creștere spectaculoasă în ultimele 6 luni, ajungând la peste 90 de milioane de utilizatori! După ce au ridicat o investiție de 100 de milioane de dolari, casele de discuri au început să fie interesate să licențieze hituri pentru aplicație – vezi articolul din Elle, vezi articolul din Tech Insider.

A venit sfârșitul unei ere din muzica digitală, se întreabă echipa MIDEM privind statisticile pe 2015 – MIDEM Blog.

Cum includ companiile artiști și muzicieni în experiența lor de brand – TunedGlobal.

Greșelile online pe care le fac artiștii după ce au un concert – câteva sfaturi de la Sonicbids.

Care sunt orașele americane cu cele mai vibrante scene și cluburi, a încercat să afle Value Penguin cu ajutorul unui software – via Hypebot.

Streaming vs Downloading în muzică – o discuție veche deja, care pare că se clarifică, vezi statisticile din Digital Music News și articolul din MBW despre veniturile Sony Music.

Playlistele devin din ce în ce mai importante o dată cu creșterea consumului de muzică în format streaming online. Există playliste-topuri, playliste-oficiale, playliste pe genuri, playliste propuse de sponsori și așa mai departe. Fanii au nevoie de filtrare și recomandări pentru a descoperi muzica preferată – Specialiștii care construiesc playliste, via BuzzFeed.

De ce Pokemon GO nu e doar un joc, ci o revoluție digitală în divertisment. Și de ce crede Cherie Hu [Forbes, Harvard, Music Ally] că jocul valoarează mai mult decât cele mai puternice aplicații muzicale – via Forbes.

Realitatea Virtuală și implicațiile succesului VR în industria muzicală – Carl Hibert.

De ce Snapchat este cel mai bun teren de luptă pentru conflictul Kanye West – Taylor Swift, o perspectivă interesantă via Wired.

În ultimii ani am văzut un val imens de artiști descoperiți datorită canalelor YouTube, a venit vremea pentru vedetele Flipagram?