DIGITAL SHOWBIZ RECAP – 05 2016

O listă personală a celor mai interesante știri din showbizul digital, din luna mai 2016.

Citește și colecțiile anterioare din: aprilie 2016martie 2016februarie 2016 și ianuarie 2016.

BBC va lansa un serviciu de streaming care se dorește concurentul lui Netflix – Independent.co.uk

Instagram a lansat un serviciu de analiză și statistică pentru toți utilizatorii. Artiștii și label-urile îl vor găsi folositor – Charlotte Hassan.

Radiohead a surprins fanii ștergând toate conturile și site-urile proprii de pe Internet. A fost o mișcare ce a pregătit lansarea noului album ”A moon shaped pool” – Vice.

Muzica nu va muri niciodată. Vom avea roboți care compun, dar omul va rămâne artistul perfect – Dan Fințescu.

Robbie Williams a semnat cu Sony Music, după un contract record cu Universal Music care tocmai se încheiase – MBW.

8Tracks este unul dintre puținele servicii independente de muzică, alături de SoundCloud și MixCloud. Toate trei au probleme mari cu casele de discuri și cu… banii. 8Tracks au venit cu o propunere originală de finanțare – crowdfunding cu bani de la utilizatori.

Peste 150 de startupuri digitale din domeniul muzical au dispărut în ultimii ani din cauza regulilor și restricțiilor marilor case de discuri. Un articol interesant scris de fostul CEO eMusic – David Pakman.

Apple, cândva regele muzicii online are probleme cu download-urile iTunes. Nici partea de streaming de la noul Apple Music nu stă prea bine, dar măcar este în creștere [la fel ca toată industria streaming muzical]. Se zvonește că Apple va opri de tot magazinul de descărcări muzicale în următorii doi ani – Paul Resnikoff.

Apropo de streamingul muzical, Universal Music Group face aproximativ 4 milioane de dolari PE ZI din muzica ascultată online – Hypebot.

Cum s-a schimbat modul în care apar artiști noi într-o lumea dominată de streaming – MIDEM.

Spotify permite de acum sponsorizarea celor mai populare playliste – Adweek.

Povestea primului demo semnat Kanye West, vândut în 1997 pe eBay – Genius.

Starcom MediaVest a publicat rezultatele unui studiu dedicat influencerilor online. Vezi infograficul la Manafu, citește și articolele lui Victor Kapra și Florin Grozea.