Digital Showbiz Recap – 03 2016

Cele mai importante / interesante știri din showbizul digital, din luna martie 2016. Citește și colecțiile din februarie 2016 și ianuarie 2016.

Digital Showbiz Recap

Sony Music [filiala din Suedia, normal] a realizat o aplicație care arată autorilor difuzările din serviciile streaming, în timp real. Vor să transparentizeze acest domeniu – Music Business Worldwide.

Kendrick Lamar a lansat fără niciun anunț sau promovare un album cu piese fără nume, pe care le consideră neterminate și nedemne de un album oficial. Totuși, critica spune că este la fel de bun ca toate celelalte albume ale lui. Stereogum.

Diferența dintre fanii care plătesc muzica pe care o consumă online, și cei care nu plătesc – Digital Music News.

Linkfire – Când e cel mai bine să lansezi un album? Pe ce mediu, pe ce canale, cum? Opțiuni – Digital Music News.

Silent Disco este un concept care vrea să aducă înapoi sufletul din muzica timpurilor noastre, sau măcar din modul în care o ascultăm – Nautilus.

Generația Z [cei născuți între 1995 și 2010] e altfel decât Millennials și mult diferită de Generația X. Cum consumă ei informația și cum ascultă muzică online – Music 3.0

Christina Aguilera, Katy Perry și alți de peste 100 de artiști americani cer Congresului American modificarea legii copyright-ului [DMCA – The Digital Millennium Copyright Act] – The Verge

Virtual Reality și aplicațiile actuale în industria muzicală – ReverbNation și Billboard și The Verge și Billboard.

Ashton Kutcher și Guy Oseary [managerul Madonna și U2] sunt printre puținele persoane din showbiz care investesc cu succes în startup-uri din IT. De obicei treaba stă invers: companiile IT precum Apple, Google, Facebook bagă bani în muzică și filme. Acești doi prieteni iau bani și investesc cu profit de 3, 4, chiar 7 ori – Forbes.

Kanye West e un mare ipocrit sau un artist genial? Sau ambele – Charlotte Hassan.

Tidal a anunțat 3 milioane de utilizatori plătitori, o creștere de peste 6 ori într-un an, grație promovării cu vedete, a exclusivităților cu Rihanna și Kanye West. În aceeași perioadă însă aflăm că Jay Z [noul proprietar Tidal] dă în judecată fosta companie proprietară pentru informații mincinoase – The Guardian.

EveryNoise este o bibliotecă de informații și sunete, dar și un joc pentru pasionații de stiluri și substiluri muzicale – Cabral.