Al 2-lea articol pe e-OK.ro

Primul articol aici sau pe www.e-OK.ro! Al doilea mai jos sau direct pe www.e-OK.ro

Mituri si prejudecati ? partea 1Iata ca am lansat e-OK.ro in versiunea BETA! Deja lumea ne intreaba, ne felicita si ne critica, deja artistii au intrebari si nelamuriri, deja avem reclama in cateva reviste! Wow! A fost mult de munca si de acum va fi si mai mult! Tineti-ne pumnii pentru proiectul asta, noi va tinem pumnii pentru proiectele voastre muzicale!

As vrea pentru inceput sa spun cateva lucruri despre industria muzicala romaneasca, despre prejudecati, tabu-uri, adevaruri si mituri.

Incep cu vesnica fraza: “Noi suntem buni dar nu avem promovarea pe care o au cei din top”. Aceeasi greseala o faceam si noi cand eram la inceput, crezand ca exista o Mafie in muzica romaneasca, ce are grija sa se apere de noii-veniti, si uite, Domnule!, ce buni suntem noi si ei nu ne baga in seama?
OK, uite cum sta treaba: daca esti bun vei ajunge sus. Daca nu ai ajuns inca, motivele sunt nenumarate dar nici un motiv nu are legatura cu vreo conspiratie secreta!

Am cateva exemple concrete din experienta personala: Voltaj, SIMPLU, O-Zone, Fly Project.

Cand i-am cunoscut pe Voltaj abia se relansasera in formula cu Calin, aveau un prim hit. Dar nu erau la nivelul pe care il meritau si pe care si-l doreau. In schimb, eram martor zi de zi la actiunile lor manageriale si creative, si stiam de atunci ca ei vor avea mare succes! Nu se putea altfel!

Ii cunoastem pe baietii de la SIMPLU de cand nu aveau numele acesta si erau doar o trupa de dansatori de break-dance care castiga concursuri de dans prin tara. Erau foarte buni si momentul in care urma sa dea lovitura era aproape! Momentul a insemnat venirea lui Smiley si primele piese compuse de Marius Moga in 2002.

O-Zone era o trupa cu o piesa mediocra si fara viitor, daca era sa-i crezi pe critici. Insa noi i-am cunoscut la emisiunea “Totul va fi bine” pe care o prezentam la Antena1. Si, vazand cat de seriosi erau cu ce faceau, cat suflet puneau si modul in care apareau pe scena, am simtit ca vor da lovitura! Nu am stiut ca vor fi cel mai cunoscut proiect romanesc in lume, dar am simtit de atunci ca succesul va veni si pentru ei!

Fly Project sunt din Brasov iar eu il cunosc pe Tudor Ionescu de cativa ani. Au facut cateva piese, mi le-au aratat, le-am dat cateva sfaturi. De la piesa la piesa, muzica lor era si mai buna, si mai comerciala. In primavara anului 2005 mi-au aratat o melodie iar eu le-am spus: “E foarte buna, dar nu acesta este hit-ul! Urmatoarea piesa va fi marele vostru hit”. Peste 4 luni “Raisa” rupea discotecile din Romania.

Ce vreau sa spun? Daca esti bun cu adevarat, vei avea succes! Iti promit! Trebuie doar sa ai talent, sa muncesti si sa crezi in visul tau!  

 “Raisa” – Fly Project

[tags]Hi-Q, Music, Romania, e-OK[/tags].