Al 4-lea articol pe e-OK.ro

Arhiva: ART1, ART2, ART3

Mituri si prejudecati – partea 3

Alt mit: “Muzica e distractie, e fun! Ce e asa de greu?”

M-am gandit sa vorbesc despre meseria de cantaret/compozitor cand Radu Groza, unul dintre cei mai importanti manageri si impresari din Romania, a atras atentia in emisiunea “Ce bine e!” ca nu e o joaca sa fii solist! A amintit in gluma si de vestita urare pe care cei din afara acestei industrii muzicale o fac cand un artist pleaca la concert: “Distractie placuta!”. OK, exista si distractie, dar oamenii nu trebuie sa confunde distractia pe care artistul o ofera, cu munca pe care o face acesta pe scena!

La concert ne simtim foarte bine, dar noi acolo suntem sa facem o treaba, acolo noi ne facem meseria! E adevarat, meseria noastra este sa ii facem pe ascultatori sa se simta bine, dar este totusi o meserie!

Ce e asa greu? Nu e greu, si majoritatea artistilor de succes vad in prestatiile scenice momentul cel mai placut al muncii! Dar, daca Dan Bitman canta 2 ore continuu pe scena, in conditii de temperatura scazuta, orice fel de piesa, cu o dezinvoltura extraordinara, asta nu inseamna ca e usor ceea ce face! Asta nu inseamna ca oricine poate fi Holograf… Dimpotriva!

Radu Groza observa in emisiunea de duminica trecuta ca toate fetele vor sa devina cantarete, ca si cum asta ar fi un scop in viata! :-) A fi cantaret este o meserie bazata pe talent si munca, cu care artistul aduce bucurie in sufletul oamenilor. Dar este o meserie si asta implica munca, program de lucru, organizare, efort investit, timp. Ca orice meserie… Si chiar mai mult.

“Asa frumoasa” – Holograf

[tags]Hi-Q, Music, Romania, e-OK[/tags].