De ce cred în eretici (13 ani de Hi-Q)

În anul de grație 1996 eram elev silitor, olimpic la fizică și informatică. La singurul post de radio din Brașov se auzea doaaaaar muzică străină. Era cel mai prost an să-ți faci trupă și să cânți în limba maternă. Dar eu și Mihai strâgeam alocațiile și o dată pe lună mergeam la unicul studio de înregistrări din oraș.

Când melodia ’Nu pot face nimic’ a fost preluată de rețeaua Radio Contact în 1998 muzica românească intra într-o nouă eră – Revoluția Dance!

AtomicÎn anul 2000 abia apăruse Atomic TV, prima televiziune de muzică. Cele trei mari televiziuni generaliste ProTV, Antena1 și PrimaTV aveau un mare succes, imeeeens succes cu show-urile de EuroBingo. Era Caritas 2, vă jur! Deci cel mai prost moment să încerci să faci emisiune în week-end cu trei puștani care n-aveau nicio experiență în televiziune.

Emisiunea ’Totul va fi bine’ de la Costinești a fost prima emisiune TV care a invitat artiști români pentru a-i promova și pune în competiție directă. Am fost lideri de audiență 3 ani la rând, uneori depășind 50% rating!

ArtistiÎn 2002 lucrurile păreau că se așează și că nimic nou nu mai poate schimba situația. Dar eu cunoscusem un puști genial și arogant de la Alba Iulia care spunea că e cel mai talentat compozitor din lume. Era cel mai prost an să te iei la trântă cu casele de discuri sau să investești într-un studio!

Studioul MOF Records a produs peste 12 albume într-un an și aproximativ 50% din toate hiturile din acea perioadă. Ca apoi O-Zone să compună la noi în studio melodia care a devenit cel mai mare hit internațional românesc din istorie!

HopeÎn anul 2006 muzica românească intrase într-o mare criză de inspirație și de imagine. Radiourile difuzau maxim 10% muzică autohtonă, în cluburi nu mai auzeai nicio melodie românească. Era cel mai prost moment să lansezi un site dedicat muzicii în toamna acelui an!

Peste 18 luni eOk.ro a inovat industria online devenind primul site LEGAL cu muzică GRATUITĂ din România. Proiectul a primit cele mai importante premii de pe internet și a revoluționat industria muzicală.



De ce cred în eretici?

Pentru că trebuie să fii nebun să te apuci de muzică în ’96, să te bați cu televiziunile în 2000, să investești în puștani aroganți în 2002, să bagi banii în muzica online în 2007. Dar nebunii aceștia se numesc eretici pentru că nu le pasă de reguli și de istorie. Însă doar așa regulile și istoria se pot schimba.

Seth Godin “Tribes”:
“Heretics are the new leaders. The ones who challenge the status quo, who get out in front of their tribes, who create movements. The marketplace now rewards (and embraces) the heretics. It’s clearly more fun to make the rules than to follow them.”