YouTube este de fapt un site cu… muzică

Când întreb oamenii unde ascultă muzică pe internet mulți îmi răspund YouTube! Deși, așa cum se știe, siteul este unul dedicat conținutului video…

Dar iată că YouTube a devenit destinația preferată pentru muzică, fie că sunt videoclipuri muzicale fie (cel mai des) slideshow-uri de fotografii cu muzică pe fundal.

Mai mult decât atât! (Și acum îi voi dezamăgi puțin pe cei care cred că underground-ul este învingător pe internet…) Cele 4 mari case de discuri mondiale au peste 75% din difuzările din topul YouTube, statistică ce arată că oamenii caută pe internet tot marile hituri promovate pe offline, tot artiștii de succes de pe TV.

Deocamdată.

music-top-youtube

Statistics revealed by TubeMogul show the dominance of music videos among YouTube’s most-watched videos.

Tracking all-time views for videos to land in YouTube’s Top 25, TubeMogul has found the five (now four) major music groups account for 76.5% of all views and are the top five creators at YouTube. Again, this is only for videos that have landed in YouTube’s Top 25.

Even so, it shows the high demand for music videos and hints at the potential of Vevo, Universal Music Group’s joint venture with YouTube (via Billboard.biz)

Acum e și mai clar de ce casele de discuri și marile case de producție de la Hollywood au dat în judecată sau au semnat contracte de licențe cu YouTube: pentru că mare parte din trafic (deci din banii câștigați de site) se datorează muzicii celor 4 majori.