Cum a fost la concertul aniversar Hi-Q din Tribute

Au trecut câteva zile de la concertul “Hi-Q Acoustic & Celebrated” din Tribute, am avut timp să mă trezesc :-) și să mă liniștesc.

Ultimele saptamani au fost tare stresante, și ca program (repetiții zilnice intr-o căldură apăsătoare, emisiuni TV, probe haine, interviuri) dar și ca presiune.

Simțeam că toata lumea se uita la noi așteptând să facem mai mult decât în anii trecuți, mai spectaculos, să “inventăm” ceva nou. Și când spun toata lumea mă refer și la industrie – casa de discuri, colaboratori, oameni din radio și TV, jurnaliști, dar și la cei care iubesc muzica Hi-Q și așteaptă de la Mihai&Florin să “revină” ca de fiecare dată…

Cum să facem ca acest concert să fie altfel, să rămână în istorie dupa sutele și miile de concerte din cariera noastra?

Ideea de a canta intr-un club dedicat concertelor rock si trupelor de cover, unde canta in general Horia Brenciu, Holograf, Directia5, Proconsul a fost una iesita din comun dar nu si pentru cei care stiu cum suna band-ul nostru live!

Un act de curaj dar succesul se arata mereu curajosilor ;-)

Am avut emotii pentru ca nu stiam cum vor reactiona oameni care asculta in general Oldies si Rock. Dar joi lumea dansa si canta in cor inca din prima serie, cea acustica si linistita (teoretic)!

Am avut emotii si pentru ca nu stiam cum vor reactiona cei care asculta Hi-Q dar care nu merg prin cluburile rock. Acestia joi au fost placut surprinsi de sound-ul bun al clubului, potrivit orchestratiilor acustice mai ales, surprinsi sa auda hituri vechi precum “Prea departe”, “Mai dulce” sau “Cat te iubeam”.

Desigur am avut emotii si pentru acolo urmau sa vina si parintii nostri :-)

Concertul a inceput usor cu versiunea bosanova a hitului “Buna dimineata”, o versiune pe care n-am mai cantat-o de vreo 3 ani. Apoi varianta acustica “Poveste fara nume”, o melodie care ne e foarte draga. Apoi cantecele au curs firesc :-) trecand printre cele vechi-vechi (din anii 2000-2003) dar condimentata cu noile “Ice of you” si “Lose you”.

Dupa pauza de 20 de minute am revenit cu si mai mare chef de cantat si am dat drumul distoarselor cu “Totul va fi bine” (din 1999!!) si “Da muzica mai tare”. Dupa aceste melodii pline de energie tot clubul era in picioare si dansa si sarea ca in visele mele frumoase…

Mihai a cantat o versiune personala a melodiei “Rise up” Yves La Rock, apoi fiecare instrumentist a avut momentul lui de solo. Desigur, Nunu a cantat vreo 32 de masuri in loc de 8 :))

După aproape două ore de muzică, la piesele de final “La la la (I Will Survive)”, “Razna” și “Gașca mea” lumea în delir, noi eram mulțumiți și transpirați. Și fericiți!

Vă spun un secret: mi-ar plăcea ca toate concertele noastre să aibă un public atât de cald și de deschis la nou, un sunet atât de bun și o karma atât de potrivită. Mai vreau așa!!

Hainele noastre: No Name Athens și Tuatara.ro
Stilist: Ioana Gheorghe