OFFLINE: Dipjar – lasă bacsis cu cardul


Dipjar Visa card bacsis

Plățile cu cardul sunt deja o obișnuință în Vestul Europei și în Statele Unite. Acolo oamenii nu mai au bani peșin [cash] la ei decât mărunțișuri de maxim 20 de euro sau dolari. Dacă scoți o hârtie de 100 se uită la tine ca la o stafie și majoritatea magazinelor nici nu primesc bani atât de mari!

Dar ce faci când trebuie să plătești sume mici și nu ai bani mărunți? Există câteva soluții dar nimic nu a ajuns să fie standard.

Azi am aflat de Dipjar – un dispozitiv care citește cardurile clienților și retrage 1 $ [sau altă sumă mică ce nu necesită introducerea PIN-ului]. Citește mai multe pe site-ul lor oficial Dipjar.com.

Aș vrea să văd asemenea soluții peste tot, inclusiv în intersecții la băieții care ne spală parbrizele, de ce nu? De asemenea văd o oportunitate pentru vânzătorii ambulanți de ziare și reviste. Pentru plăți stradale mai mari abia aștept să văd telefoane cu Square în România [tocmai am aflat că firma condusă de co-fondatorul Twitter a fost evaluată la peste 3 miliarde de dolari].

Dipjar poate fi folosit și de DJ-ii rezidenți în cluburi, la nunți sau la petrecerea firmei de sfârșit de an. Gândiți-vă că vreți o dedicație :-) sau soția vă roagă să vorbiți cu DJ-ul pentru Ai se tu pego – treci cardul prin Dipjar și îi spui la ureche DJ-ului melodia preferată. DJ-ul nu te va putea refuza!

Ce alte aplicații ar putea avea acest sistem de bacșiș electronic?

—————————————–

Inspirat de articolul lui Manafu.