Mihai Sturzu deputat la 33 de ani

Pentru mulți este o surpriză alegerea lui Mihai Sturzu deputat în Parlamentul României. Pentru cei care îl cunosc personal nu este nicio surpriză.

Mihai Sturzu deputat parlamentul României

Mihai este omul care a depășit toate prejudecățile pe care le-a întâlnit. Un om ambițios pentru care “nu se poate” nu a existat niciodată. Un om care sună de fiecare dată la Poliție când vede o problemă în trafic, un om care sare primul în ajutor când cineva are o problemă, un om care vine primul la treabă și pleacă ultimul.

Un om care a dovedit de fiecare dată că drumul lui este doar al lui, în pofida oricărui comentator de pe margine. În pofida oricăror reguli impuse de “gura lumii”. El este omul pentru care orice vis improbabil este doar o misiune de îndeplinit. El este profesorul de engleză care a devenit prezentator TV de succes, el este designer-ul de coperți de carte care a devenit speaker inspirațional, el este artistul iubit de o generație care poate fi și om politic TSD.

Ziceam aici pe blog acum câteva săptămâni și îmi mențin părerea și acum că Mihai a ajuns deputat:

În Mihai am descoperit un om sincer și determinat, care a pornit din provincie, înarmat doar cu inteligență, entuziasm și bun-simț. În toți acești ani a reușit să construiască o afacere de succes, a reușit să-și pună amprenta asupra industriei în care profesează, a reușit să schimbe vieți în bine.

Majoritatea românilor îl cunosc pentru că este o persoană publică, dar foarte puțină lume știe că dincolo de cariera de succes stă un om cu un puternic simț al dreptății, un om muncitor și implicat în tot ceea ce face. Cred că avem nevoie în Parlamentul României de oameni tineri. Avem nevoie de oameni care au confirmat în afara politicii, în mediul privat și în societatea civilă. Mihai a cunoscut societatea românească în profunzime: de la tinerii care îl privesc ca pe un model, până la profesioniștii cu experiență de la care a învățat atât de multe, de la oamenii simpli din satele și orașele din provincie până la președinții de stat.

El este ce vrea el să fie, de fapt. Așa cum ar fi bine să FIM toți.

Privesc doar în față, am ochii la drum,
Nu-mi trebuie GPS, il creez din fum,
Știai? Viitorul e aici ca să-l trăiesc,
Eu răspund cu calm la stres
(“Strada mea“)

Mihai Sturzu deputat din 20 decembrie 2012 în Parlamentul României. El a fost votat de 65% din alegătorii din colegiul 24 din Sectorul 6 București. Un om de excepție cu un destin excepțional.