Sam and the womp

VIDEOCLIP: Sam and the Womp – Bom bom

Sam and the Womp au ajuns pe primul loc al topului britanic în 2012 cu acest “Bom bom” – Muzică balcanică via Marea Britanie!

Influențele muzicii balcanice sunt la modă de câțiva ani, dar nu văd încă să se fi impus în vârful clasamentelor. În afară de acest “Bom bom” care le-a plăcut atât de mult englezilor încât a ajuns pe prima poziție a topului UK 40 Singles Chart în Noiembrie 2012.

Trupa Sam and the Womp există din 2008 dar abia anul trecut au dat lovitura, cu ajutorul BBC One. Englezilor le place muzica underground cu influențe exotice, ca dovadă nominalizarea trupei Subcarpați între cele mai promițătoare grupuri artistice ale anului 2012 [nu mai găsesc link-ul dar credeți-mă pe cuvânt].

Mie  vocea și imaginea solistei mă duce cu gândul la gemenele Checky Girls :-) Iar piesa sună a producțiile lui Costi Ioniță în frunte cu Mandinga “Zaleila” și Celia “Let‘s celebrate”.

Sam and the womp Cum vi se pare melodia? Este o excepție, un accident sau muzica engleză se îndreaptă și ea spre dance și kitch la fel ca Europa Continentală?