Campanie Romania Marea Britanie

ROMÂNIA: Britanici – de ce nu veniți voi aici?

România răspunde: Excelentă reacție a românilor [de la Gândul.info] la campania britanică “Nu veniți aici”:

România Campanie Romania Marea Britanie

Aceste postere sunt răspunsul la campania The Guardian de descurajare a românilor care vor să caute locuri de muncă în Marea Britanie:

Guvernul britanic ia în considerare, între alte opţiuni, lansarea unei campanii publicitare negative în România şi Bulgaria, în încercarea de a a-i convinge pe potenţialii imigranţi să nu vină în Marea Britanie după anularea restricţiilor, scrie presa britanică.

“Vă rugăm nu veniţi în Marea Britanie. Plouă, joburile sunt puţine şi prost plătite”, plănuiesc miniştrii să fie mesajul acestei campanii negative, scrie The Guardian în ediţia online. Planul, care se va concentra asupra dezavantajelor vieţii britanicilor, figurează între alte opţiuni, ca înăsprirea accesului imigranţilor din Uniunea Europeană (UE) la servicii publice sau “deportarea” celor care nu găsesc un loc de muncă într-un termen de trei luni, potrivit publicaţiei.

Această campanie va “corecta impresia potrivit căreia străzile de aici sunt pavate cu aur”, a declarat un oficial la sfârşitul săptămânii, scrie ziarul. The Guardian adaugă că nu s-au dezvăluit informaţii despre felul în care va arăta campania, dacă aceasta îi va prezenta pe britanici “cât mai groaznic posibil” sau îi va încuraja pe potenţialii imigranţi să se bucure de Carpaţii români sau staţiunile bulgare de la Marea Neagră (via Gândul.info)

Asta îmi amintește de un clip viral despre România care nu este exagerat, nu e naționalist, și care vorbește despre lucrurile cu care românii pot fi mândri în fața străinilor:

 

Citește și articolele:
Top 10 schimbări în bine ale României după Revoluție
România de Aur